Hlavní obsah

Netradiční hasičská svatba se konala v Ostravě

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Netradiční hasičskou svatbu zažili v červenci svatebčané i kolemjdoucí v Ostravě. Hasičské disciplíny a výbuch dýmovnice zažijí málokteří svatebčané.

Foto: Ondřej Kořínek

Nevěstu unášejí dva muži se samopaly.

Článek

Měsíc červenec je měsícem plným svateb, protože budoucím manželům přeje počasí a vznikají jedinečné fotografie. Jedna netradiční svatba se konala v červenci v Ostravě na Nové radnici. Bral se tam zamilovaný pár, kde ženich je také dobrovolným hasičem. Jeho kolegové mu proto připravili netradiční zábavu.

Hned při výjezdu od domu nevěsty zatarasilo svatební koloně cestu hasičské auto a ženich byl nucen přeřezat kus dřeva, aby kolona mohla pokračovat. Hasiči s Tatrou se poté zařadili do kolony vozidel a následovali svatebčany až na radnici.

Po obřadu, kterého se muži v uniformách neúčastnili, připravili novomanželům další překvapení. Nejprve ženicha uvázali na vězeňskou kouli a nevěsta musela zámek přeřezat, pak následovaly hasičské disciplíny.

Ženich dostal helmu, hasičskou kombinézu a do rukou hasičský přístroj. Kolegové mu zapálili oheň v plechové nádobě a jeho úkolem ho bylo co nejrychleji uhasit. To se mu povedlo i v saku. Nevěsta dostala do rukou hasičskou hadici a jejím úkolem bylo vodou sestřelit pět kelímků s vodou. To se ji nepovedlo jen proto, že jeden z kelímků byl ke dřevu přichycen na pevno.

Vrchol celé svatby nastal po příjezdu novomanželů k místu svatební hostiny. Než stačili novomanželé zamést rozbitý talíř, přijela černá octavia a za výbuchu dýmovnice z ní vyskákali tři zakuklení muži, kteří hbitě nevěstu odvezli na neznámé místo.

Ženich ji pak hledal po několika hospodách, až se na něj štěstí usmálo a nevěstu našel u oběda. V pořádku si ji odvezl zpět na svatební hostinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám