Hlavní obsah

Netolický Harlequin chystá vernisáž s rockovým koncertem a projekcí

Novinky, Petr Hejna

Kavárna Harlequin nedaleko náměstí v Netolicích poskytuje prostor výtvarníkům i muzikantům, možná i proto, že majitelka, Dr. Christine Gerstmaierová, je sama aktivní coby malířka. V sobotu 6. července zde proběhne vernisáž obrazů tří spřátelených jihočeských autorů.

Foto: Petr Hejna

z výstavy v Kaplance

Článek

Rozsáhlé prostory zhruba před rokem prošly rekonstrukcí, a tak je zde k dispozici několik útulných místností, stejně jako prosvětlená terasa na dvorku.

Expozice s názvem Výstava tří Petrů navazuje na květnovou společnou výstavu této nejen křestním jménem spřízněné trojice v protivínské Kaplance, a svým způsobem i na právě den předtím končící rozsáhlou výstavu dvanácti autorů z Volného sdružení umělců jižních Čech v Galerii Na faře, která se nachází ve sv. Janu nad Malší.

Společným prvkem je i hudební zpestření akce, o které se postará písecko-pražská art rocková formace 2 Generations. Jejich produkce je doprovázenou velkoplošnou synchronní projekcí, a tak dochází ke spojení hudby, textů, obrazu, fotografií a filmového záznamu v jeden působivý celek. K slyšení bude původní tvorba v českém jazyce, a zazní skladby z let sedmdesátých, stejně jako čerstvé novinky.

Nejvíc o symbióze hudby a obrazu napoví videa z koncertu:

Na své si tedy přijdou příznivci surrealismu a abstraktního malířství, rovněž jako milovníci nekomerční hudby, spojené s opět surrealistickými a fantasy obrazy, stejně jako s podmanivými snímky z přírody či s ženskými akty.

Zahájení výstavy je naplánováno na 18.30, od 19 hodin pak večer pokračuje koncertem uvedené kapely. Café Harlequin je k snadnému nalezení v boční ulici, vedoucí z náměstí, tedy na adrese Mnichská ulice č. 215.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám