Hlavní obsah

Nemocnice Šumperk nabídne nový kurz pro zájemce o povolání sanitáře

Novinky, Hana Szotkowská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemocnice Šumperk letos opět nabídne veřejnosti možnost absolvovat kurz Sanitář, který je akreditován Ministerstvem zdravotnictví ČR. Kurz bude zahájen od září letošního roku, zájemci by se však měli hlásit už nyní.

Foto: Darina Aberlová, Nemocnice Šumperk

Kurz potrvá celkem tři měsíce a někteří jeho účastníci mohou najít nové místo přímo v Nemocnici Šumperk.

Článek

Po úspěšném absolvování kurzu získají účastníci nejen kvalifikaci k výkonu povolání sanitáře, ale také možnost ucházet se v Nemocnici Šumperk o práci.

Kurz potrvá celkem tři měsíce a účastníci za něj zaplatí sedm tisíc korun. Po řádném ukončení kurzu mohou již vyškolení sanitáři najít nové zaměstnaní jak ve zdravotnických, tak sociálních zařízeních.

Teoretická část kurzu má celkem 100 vyučovacích hodin a školení probíhá vždy dvakrát - třikrát týdně v kongresovém sále nemocnice. Praktická část kurzu má 80 vyučovacích hodin a probíhá souvisle deset pracovních dní na odborných lůžkových a ambulantních odděleních nemocnice.

„Kurz je ukončen závěrečnou zkouškou před zkušební komisí, po jejímž zvládnutí obdrží účastníci Osvědčení o získání odborné způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání pod odborným dohledem v oboru Sanitář,“ uvedla náměstkyně pro nelékařské zdravotnické profese Mgr. Martina Souralová s tím, že zdravotnické zařízení je připraveno některým účastníkům, na základě osobního pohovoru s uchazečem, přislíbit zaměstnání v Nemocnici Šumperk. V takovém případě si mohou účastníci požádat o proplacení kurzovného u příslušného Úřadu práce.

Podmínkou pro zařazení do kurzu je dovršení věku 18 let, ukončené základní vzdělání a dobrý zdravotní stav. Zájemci se mohou hlásit na telefonním čísle 583 335 006 nebo 724 335 191 a také na e-mailu: helena.markova@nemocnicesumperk.cz, kde získají bližší informace.

„Na tyto kurzy by se měli hlásit především lidé, kteří opravdu touží ve zdravotnictví pracovat. Je to totiž namáhavá práce, nejen fyzicky, ale často i psychicky. Nicméně přináší také velmi dobrý pocit uspokojení. A to určitě stojí za to,“ dodala Martina Souralová.

Reklama

Výběr článků

Načítám