Hlavní obsah

Nemocnice Na Bulovce ustanovila nové primáře

Novinky, Martin Šalek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři noví a šest staronových primářů pražské Nemocnice Na Bulovce ve čtvrtek 10. května podepsalo dekrety, které je opravňují řídit svá oddělení. Byla tím ukončena první fáze rekonkurzů na primářské pozice. Další fáze probíhat nebudou.

Foto: Martin Šalek

Tři noví a šest staronových primářů Nemocnice Na Bulovce dnes podepsalo dekrety, které je opravňují řídit svá oddělení.

Článek

Další rekonkurzy zastavil ředitel nemocnice Petr Zajíc na konci března tohoto roku. Reagoval tak na avizovaný plán nového metropolitního systému zdravotnictví.

„Domnívám se, že má-li podle avizovaného plánu pražský generel představovat ucelenou sadu opatření, jehož nejvýznamnější součástí je převod čtyř významných státních zdravotnických zařízení na Prahu, je tu teoretická možnost, že by pokračování v rekonkurzech na všechny primářské pozice mohlo vyjít jako krok do prázdna a za určitých okolností by se to mohlo stát i kontraproduktivním krokem,“ řekl Petr Zajíc.

Přesto první fázi, která začala ještě před avizovaným plánem nového metropolitního zdravotnictví, kdy bylo vypsáno výběrového řízení na devět primářských pozic, hodnotí jako přínos. „Naší snahou bylo postupně připravit zdravé, konkurenční, spravedlivé a motivující prostředí. A to by bez poskytnutí šance uchazečům z řad erudovaných a perspektivních lékařů, kteří rekonkurzy vzali jako svou významnou životní výzvu s cílem představit své vize dalšího rozvoje jednotlivých pracovišť nemocnice, nebylo možné,“ dodal ředitel Zajíc.

Vedení nemocnice se domnívá, že byť částečně, ale přece jen tak dojde k naplnění původního záměru: postupně zvrátit nepříznivou ekonomickou bilanci nemocnice z minulých let, zajistit potřebné finanční prostředky pro rozvoj nemocnice včetně jejích zaměstnanců a realizovat navržené strategie, taktiky a koncepce příslušných oddělení a klinik.

Ve výběrových řízeních své pozice obhájili:

MUDr. Ivo Kofránek (Ortopedická klinika), MUDr. Norbert Pauk, Ph.D. (Klinika pneumologie a hrudní chirurgie), MUDr. Ing. Svojmil Petránek, CSc., MBA (Neurologické odd.), MUDr. Tomáš Beran (ARO), MUDr. Martin Čihař (Neonatologické odd.), MUDr. Naděžda Vojáčková (Dermatovenerologická klinika)

A nově povedou svá oddělení:

MUDr. Martin Molitor, Ph.D. (Klinika plastické chirurgie), MUDr. Marek  Krolupper (Urologické oddělení), MUDr. Martin Mašek (Radiodiagnostická klinika)

Související témata:

Výběr článků

Načítám