Hlavní obsah

Několikrát trestaný zloděj jezdil krást s dětským kočárkem

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Do vazební věznice v Ostravě eskortovali ve čtvrtek vsetínští policisté čtyřiadvacetiletého cizince, kterého vyšetřovatelka obvinila z několika krádeží, jichž se v říjnu dopustil především v obchodech ve Valašském Meziříčí.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Nenapravitelnému zloději, který má v rejstříku trestů už tři záznamy a v současné době je za krádeže v podmínce, hrozí nyní až tříletý pobyt ve vězení, Jelikož se jedná o nenapravitelného zloděje, podala vyšetřovatelka podnět na návrh vzetí cizince do vazby,“ informovala dnes krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Mladý muž, který bydlí se svojí přítelkyní ve Valašském Meziříčí, kradl třikrát v drogerii, dvakrát v hračkářství a jednou okradl úřednici. Krást vyjížděl většinou s malou dcerkou přítelkyně, kterou vezl v kočárku, do něhož ukradené věci uložil a pak projel přes pokladnu bez zaplacení.

„Policisté jednotlivé skutky nejprve evidovali vzhledem ke způsobené škodě jako přestupky proti majetku. Poté, co se podařilo s pomocí kamerových záznamů z prodejen a popisu od prodavaček zjistit, že se jedná o stejného muže, případ převzali kriminalisté. Muže pak obvinili z trestného činu krádeže a neoprávněného opatření, pozměnění a padělání platebního prostředku,“ uvedla policejní mluvčí.

Druhého trestného činu se obviněný mladík dopustil v Novém Jičíně, kde na městském úřadě při vyřizování nějakých záležitostí využil chvilkové nepřítomnosti pracovnice v kanceláři a z peněženky jí vzal platební kartu, kterou potom třikrát zaplatil v obchodě.

„Kriminalisté zjistili, že muž má v rejstříku trestů České republiky už tři záznamy, kdy ho soudy potrestaly za trestné činy ohrožení pod vlivem návykové látky, neoprávněné užívání cizí věci a letos v červnu za krádeže, kvůli nimž je v současné době v podmínce,“ dodala Lenka Javorková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám