Hlavní obsah

Někdo mě polil kyselinou, oznámila žena policii. Přitom věděla, že lže

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražské záchranné složky byly ve středu 14. března na nohou. Žena ohlásila, že ji ve vestibulu metra Palmovka někdo polil kyselinou. Při bližším zkoumání, ale kriminalisté zjistili, že se žena polila sama.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Poplach způsobila 59letá žena, která nahlásila, že ji ve vestibulu Palmovka krátce po sedmé hodině večerní na schodech někdo polil neznámou kyselinou. Na místě zasahovali nejen policisté, ale také hasiči a kriminalisté.

Oznamovatelce měla být rozleptána bunda, kalhoty a žena byla také popálená na dolních končetinách. Záchranné složky metro okamžitě uzavřely a začali pátrat po původu kyseliny a případném pachateli.

„Přivolaní specialisté následně zjistili, že neznámou látkou je s největší pravděpodobností kyselina sírová. Popálená žena skončila v péči lékařů a policisté v celé Praze pokračovali v intenzivním pátrání po zdroji i neznámém pachateli,“ sdělila policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Moment překvapení byl šokem i pro zkušené kriminalisty. A sice, když se silně rozrušená žena přiznala, že nebezpečnou látku přepravovala ona sama v plastové láhvi, kterou měla v batohu, a ta se jí zřejmě rozlila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám