Hlavní obsah

Největší výstava vláčků v ČR, letos znovu v Pečkách

Novinky, Michal Jirásek

Ve středočeských Pečkách se ve dnech 27. - 29. května představí na padesát modelových a modulových kolejišť z celé České republiky a tisíce modelů vláčků - to vše na ploše více než 1200 metrů čtverečních v místní klubovně železničních modelářů.

Foto: Michal Jirásek

Kolejiště

Článek

Hlavním dnem bude jako již tradičně sobota 28. května, kdy budou pro návštěvníky výstavy připravené prezentace modelových kolejišť místního modelářského klubu, a to od nejmenších rozchodu kolejí 3 mm až po velké zahradní rozchodu 300 mm, které děti i rodiče povozí.

Velkou atrakcí je možnost svést se v kabině skutečné motorové lokomotivy na místní tovární vlečce kolem výstavy vláčků.

Pro milovníky skutečné železnice bude vypraven zvláštní parní vlak z Prahy do Peček, který pak bude obsluhovat místní lokálkovou trať Pečky - Bošice - Kouřim a zpět. Sdružení Posázavský pacifik přiveze velmi oblíbenou lokomotivu Hektor T435.0 v historických barvách ČSD s dobovými osobními vozy.

Na výstavě železničních modelů si můžete také vyzkoušet řadu připravených workshopů a zhlédnout prezentace českých i zahraničních výrobců doplňků a modelů.

Letošní pozvání Pečeckého klubu přijaly mj. spřátelené modelářské kluby z Kolína, Hradce Králové, Trutnova, Jičína, Jaroměře, České Skalice, Kladna, Dvora Králové nad Labem, Zásmuk...

Návštěvníci se mohou těšit na modelové ztvárnění kolejišť z dob ČSD, ČD, Švýcarských železnic, funkční lanovku, kolejiště se střídáním dne a noci, zvukové - kouřové a jiné efekty modelových vláčků, jezdící autíčka po kolejištích, pohybující se figurky, vláčky Merkur atd.

Souběžně s výstavou vláčků bude v Pečkách probíhat bohatý program pro celou rodinu: nabídne výstavu hasičské techniky, piráty na místním rybníce, hudebně zábavný program s laserovou show na místním sokolišti a vystoupení Marka Ztraceného, kapely Děda Mládek, Telegraf...

Reklama

Výběr článků

Načítám