Hlavní obsah

Největší rej čarodějnic ve střední Evropě pořádá "šestka" na Ladronce

Novinky, Adam Halmoši

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší slet čarodějnic v Praze se podeváté opět uskuteční na Ladronce ve středu 30. dubna od 14 do 22 hodin. Na programu budou sporty, hry, soutěže, divadlo a koncerty. Vstup je zdarma. Pro prvních 300 návštěvníků budou zdarma také špekáčky.

Foto: Adam Halmoši
Článek

Ve středu 30. dubna se jako každým rokem promění pražský park Ladronka v místo setkání malých i velkých čarodějů a čarodějnic na tradičním pálení čarodějnic na Ladronce. V minulém roce byla návštěvnost zhruba 16 tisíc lidí. Organizátoři se těší, že letos padne rekord.

Areál se pro všechny návštěvníky otevírá již ve 14 hodin. Akci pořádá městská část Praha 6.

Od samého začátku bude zahájena registrace účastníků populární soutěže Miss Čarodějnice. Program na hlavním pódiu zahájí v 15 hodin osvědčené čarodějnické duo moderátorek ze studia Dell´Arte. Pro malé i velké návštěvníky hned v úvodu zahraje Kašpárek v rohlíku, vystoupí se svým aktuálním programem Kašpárek na valníku.

Následovat bude přednáška Českého svazu ochránců přírody o zraněných zvířatech v přírodě, vystoupení taneční skupiny Primavera a finále soutěže Miss Čarodějnice. V prostoru Ladronky proběhne kromě závodu Čarodějnice na kolečkách a jiných soutěží pro malé i velké také sportovní exhibice v A-Gang zóně s překážkou s Funbox line. V této zóně bude možnost zapůjčit si BMX kolo a dráhu si vyzkoušet.

V areálu Ladronky budou různá zábavná stanoviště. Půjčovna odstrkovadel a koloběžek, které si návštěvníci boudou moci zapůjčit pro závod Čarodějnice na kolečkách, volně přístupná překážková dráha pro nejmenší. Chybět nebude čarodějný salón, čarodějnická kuchyně a dílny, taneční škola a různé hudební a řemeslné workshopy.

Hlavní program letošních čarodějnic zahájí slavnostní zapálení velké hranice v 18:15. Tohoto slavnostního aktu se ujme olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda.

První hudební vystoupení večerního programu obstará Michal Hrůza s kapelou. Blok koncertů začne v 18:45 a Michala Hrůzu budou následovat koncerty hudebních skupin Royal Ball a Niceland. Niceland odehraje netradiční hudební set se svými hosty. Závěr programu na hlavním pódiu, stejně jako loňský rok, bude patřit čarokrásnému ohňostroji.

Hlavní body programu:

14:00 Zahájení programu a soutěží v prostoru

15:00 Zahájení programu na pódiu Kašpárek v rohlíku Miss čarodějnice

18:15 Slavnostní zapálení hranice, Michal Hrůza, Royalball, Niceland

21:35 Čarokrásný ohňostroj

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám