Hlavní obsah

Největší motorkářská akce v České republice, veletrh Motosalon, zve do Brna

Novinky, Petr Mráček
Aktualizováno

Ve čtvrtek 6. března ve 13 hodin v Pavilonu P na brněnském Výstavišti slavnostně zahájí Jan Revai, Pavel Liška, Eva Decastelo, Linda Finková a Dalibor Gondík spolu s organizátory veletrh Motosalon 2014.

Foto: Petr Mráček

Tisková konference v hotelu Adria Praha k veletrhu Motosalon 2014, který se uskuteční od 6. do 9. 3. na brněnském Výstavišti

Článek

Přesně o týden dřív byl v pražském hotelu Adria novinářům představen letošní ročník, který má pro své návštěvníky nejedno překvapení. Rozhodně se nebudou nudit a bude se nač dívat, ale je možnost si spoustu připravených věci vyzkoušet.

Soutěž mladých mechaniků

Mladí mechanici budou moci během letošního Motosalonu změřit síly v dovednostní soutěži uspořádané brněnskou Integrovanou střední školou automobilní.

Soutěž bude založená na plnění technických úkolů zaměřených na servis motocyklů. Účastníci budou muset například rozebrat a složit spojku, rozebrat přední vidlici upside-down nebo seřídit ventilové vůle. Ti nejlepší budou odměněni hodnotnými cenami.

Projekt Jawa kolem světa končí na Motosalonu

Po osmi měsících v jedné stopě a více jak 45 tisících kilometrech se projekt JAWA kolem světa blíží ke svému závěru. Zakončení cesty vyvrcholí právě na veletrhu Motosalon 2014, kde můžete potřást pravicí nejen jezdci Pavlovi Suchému, ale poplácat po nádrži můžete i jeho nesmrtelnou stařičkou JAWU 350, se kterou náročnou cestu absolvoval úplně sám, bez doprovodu a veškerých moderních vymožeností.

Promítání fotografií s autentickými historkami z cest můžete zhlédnout nejen na hlavním pódiu doprovodného programu, ale i na samostatném stánku JAWA kolem světa, kde bude vystavený motocykl v plné polní tak, jak dennodenně krájel kilometry kolem celého světa. 

Výstava Nočních vlků

Veletrh Motosalon doprovodí výstava spojená s filmovým dokumentem o XVII. Bike-Show ve Volgogradu. Loňská megaakce, na kterou se sjely desítky tisíc motorkářů z bývalého Sovětského svazu i dalších zemí, se konala k 70. výročí bitvy u Stalingradu.

Motorkářský klub Nočnye Volki (Noční vlci), vznikl ještě v dobách SSSR. Dnes sdružuje asi 5000 členů, kteří podléhají tvrdé disciplíně. Pravidelně se účastní nejen motorkářských přehlídek, ale i pravoslavných procesí a vlasteneckých slavností.

Testování skútrů i motorek vyšších kubatur

Tak jako loni i letos si budou moci návštěvníci na venkovním testovacím polygonu vyzkoušet skútry od různých značek a najít ten svůj mezi značkami Honda, Yamaha, KYMCO nebo Piaggio.

Kdo bude mít zájem a přijde vhodně oblečen, může se po složení kauce připojit do tzv. guided-tours po Brně, tedy společných jízd silnějších motorek v doprovodu zkušených instruktorů. Zájemci budou předem testováni na alkohol dopravními policisty.

Soutěž o skútr

Každý návštěvník, který si zakoupí vstupenku na veletrh Motosalon se může zúčastnit soutěže o komfortní skútr Kawasaki. Veškeré podrobnosti k soutěži naleznou návštěvníci na webu nebo facebooku Motosalonu.

Nejen tohle bude k vidění na Motosalonu od 6. do 9. března v Brně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám