Hlavní obsah

Nejlepší šipkařky z Prahy a středních Čech se na Bull´s Turnaji mistrů neztratily

Novinky, Petra Kulhánková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražském klubu Ajeto se o víkendu konalo setkání nejlepších šipkařů a šipkařek ze všech krajů republiky. Do Bull´s Turnaje mistrů se mohou kvalifikovat ti nejlepší z průběžných žebříčků.

Foto: O. Vylíčil

Vítězky Bull´s Turnaje mistrů v kategorii B.

Článek

Elektronické šipky můžete hrát jen tak pro zábavu, anebo organizovaně, v rámci soutěží pořádaných Unií šipkových organizací (UŠO). Pokud se zúčastníte akreditovaného turnaje, a to kdekoliv v republice, vaše umístění bude obodováno a zaneseno do průběžných žebříčků. Jednou v roce mají nejúspěšnější hráči z každého kraje možnost poměřit své síly v Bull´s turnaji mistrů. A právě ten se konal o víkendu v pražském šipkovém klubu Ajeto.

Turnaj je podle výkonnostních kategorií hráčů rozdělen do čtyř kategorií. Hráči nejnižších soutěží, tedy třetích lig jsou zařazeni do kategorie D, druholigoví jsou v kategorii C, hráči, kteří hrají první ligy v kategorii B a hráči nejvyšších soutěží, tedy extraligoví a superligoví hráči v kategorii A. Ti, kteří se do tohoto turnaje kvalifikovali, jsou rozlosováni do skupin v rámci svých kategorií. Z nich pak ti úspěšní postoupí do finálového pavouka, který se hraje KO systémem. Mužská a ženská kategorie se hodnotí zvlášť.

 A jak si v Bull´s Turnaji mistrů vedly šipkařky z Prahy a středních Čech?

I když se v kategorii A mužů nejlépe umístil Zdeněk Lacina z duchcovského Fofr Teamu a nejlepší ženou byla Alena Gregůrková z ŠK Republika Úpice, šipkařky z Prahy a středních Čech se na turnaji také neztratily. Pro ujasnění je třeba připomenout, že v rámci UŠO jsou hráči z Prahy s středních Čech zastřešeni jedním krajským sekretariátem. Třetí a čtvrté místo mezi ženami v kategorii A obsadily Marcela Rajmanová z týmu Sestřičky Praha a Tereza Nová z týmu Brilliant Darts Praha.

Kategorie B, určená pro prvoligové hráčky, byla ponejvíce záležitostí šipkařek ze středních Čech. Vítězkou kategorie se stala Martina Cihelková z týmu Zelená laguna DC Tehov a druhé místo obsadila Monika Hergetová z týmu Rafani Vrchotovy Janovice. Pro komplexnost přehledu ještě doplňme pěkné čtvrté místo v kategorii D, které vybojovala Klára Handlová z týmu Figury Libčice nad Vltavou.

Pořadí krajů ovšem dominují moravské kraje. Olomoucký sice získal "pouze" 2 medailové pozice, ovšem jako jediný kraj 2 zlaté. Ze 13 krajů jich 11 bodovalo, jen dva kraje, Liberecký a kraj Vysočina nezískaly ani jediný medailový post. Co do počtu medailí vedou Jihomoravský a Zlínský kraj, které získaly po čtyřech medailích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám