Hlavní obsah

Nejlepší futsalový tým je z olomouckého Gymnázia Čajkovského

Novinky, Petr Kameníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlatý pohár o nejlepší tým ve futsalu si odvezli ve středu 18. dubna studenti olomouckého Gymnázia Čajkovského z republikového finále, které se konalo ve Žďáru nad Sázavou.

Foto: Dušan Hronek
Článek

Do republikového finále se probojovaly celkem 4 týmy, dvě dvojice z Čech a dvě z Moravy. Kromě olomouckého gymnázia šlo v případě Moravy ještě o zastoupení z Uherského Hradiště, z Čech se finále účastnili zástupci z Příbrami a Teplic.

Hoši z Olomouce se nejprve v prvním kole střetli se soupeři z Příbrami. Tento souboj byl po celou dobu velmi vyrovnaný, čemuž odpovídal i závěrečný výsledek 2:2. O postup do druhého kola, ve kterém se rozhodovalo o první a druhé příčce, se tedy rozhodovalo v penaltách. Ty již suverénně ovládl tým z olomoucké Čajkárny.

Ve druhém kole proti sobě nastoupily týmy z Olomouce a Teplic. První část zápasu byla opět velmi vyrovnaná. Zlom nastal v druhé části a konečný výsledek byl 6:2 ve prospěch hanácké metropole.

Za vynikajícím výsledkem Gymnázia Čajkovského stojí jejich trenér Pavel Vasiljev. Rozdíly mezi mužstvy byly nekonečně malé, ale právě díky trenérovým zkušenostem a excelentní taktice dokázali olomoučtí vždy obrátit stav ve svůj prospěch. Opomenout nelze ani asistenta trenéra Dušana Hronka.

Gymnázium Čajkovského v poslední době slaví mnoho sportovních úspěchů, jmenujme dále alespoň titul nejlepších házenkářek ze SŠ ČR, nebo úspěch volejbalistek, které vybojovaly zlato spolu s TJ Sokol Šternberk v extralize kadetek.

Na gymnáziu to žije ale nejenom sportovně. Kulturní zážitky mohou studenti získat během množství exkurzí, například studenti španělštiny si nedávno přivezli mnoho zkušeností a nových slovíček ze studijního pobytu v prosluněném Španělsku. Podobně německá sekce pořádá exkurze do Vídně nebo v rámci dějepisu se studenti vydali za poznáním hrůz holocaustu do Osvětimi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám