Hlavní obsah

Nejdecká rocková jízda rozhýbala dalovickou Pod Mostem Hall

Novinky, Vladimír Uhlíř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vydařený koncert tří nejdeckých rockových kapel se uskutečnil v úterý 27. prosince na scéně Pod Mostem Hall v Dalovicích u Karlových Varů.

Foto: Doubravka Uhlířová

Dovolený Napětí, punk / Nejdek

Článek

V malém, ale útulném prostředí dalovické Pod Mostem Hall vystoupily skupiny The Crash, VAR a Dovolený Napětí. Parkoviště nestačilo, přilehlá ulice byla plná a o židlích nemluvě, jenom od Dovoleného napětí přijelo sedm aut. Koncert byl velice dobře ozvučený díky zvukaři Lumíru Špetlíkovi.

Beatová kapela The Crash existuje již od roku 1968 a hraje převážně muziku z druhé poloviny šedesátých a počátku sedmdesátých let. V roce 2010 se po čtyřech desetiletích dala opět dohromady a v současnosti tu a tam příležitostně vystupuje. Z původního složení kapely v ní doposud hrají čtyři členové: Tomáš Stabenow, doprovodná kytara, Bohumír Dvořák (Bondy), basová kytara, Václav Vozka, zpěv a Václav Li (Číňan), bicí nástroje. Posledním přírůstkem kapely sólový kytarista Láďa Biela.

Své fanoušky nejdřív rozhýbali hudebníci z Dovolenýho Napětí. Nebyli by to oni, aby se jim něco nepřihodilo - tentokrát prasklá struna na kytaře. A tak při krátké technické přestávce rozjel improvizací bubeník Jan Bernard. Dovolený Napětí pak mohlo pokračovat ve svém vystoupení. Fanoušci si vyžádali přídavek- tolik oblíbenou píseň Brambory.

Když se mladší publikum vyřádilo, nastoupili pamětníci The Crash. To už se na parketu rozjížděly i starší ročníky a nebylo tam k hnutí. Crasháci byli bohužel donuceni zahrát bez Toma Stabenowa, který má zdravotní problémy. Zaskočil ho Jirka Hilburger z kapely VAR, který má velkou zásluhu na tom, že se nynější The Crash vůbec znovu dali dohromady.

Koncert zakončili VAR, při kterých se do tance na parketu zapojili i členové předchozích dvou kapel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám