Hlavní obsah

Nej sestřičkou roku 2016 je Marcela Murasová z Městské nemocnice Ostrava

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marcela Murasová, vrchní sestra oddělení Neurochirurgie Městské nemocnice Ostrava, se stala absolutní vítězkou soutěže Batist Nej sestřička roku 2016. Finále soutěže Batist Nej sestřička roku 2016 se konalo 8. října v Městském divadle Dr. Josefa Čížka v Náchodě.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 14.10.2016. Městská nemocnice Ostrava. Batist NEJ sestřička roku 2016. Mgr. Marcela Murasová

Článek

Soutěž Batist Nej sestřička roku 2016 je soutěž, ve které nejde o věk ani o fyzickou krásu. Má za cíl vybrat nejlepší zdravotní sestru z pohledu odborného a lidského. Tento projekt je prezentací náročné práce sestřiček, o které se často říká, že je posláním. Generálním partnerem akce je Batist Medical.

Cesta k soutěži Batist Nej Sestřička roku 2016 nebyla jednoduchá. Do soutěže Mgr. Marcelu Murasovou, vrchní sestru oddělení neurochirurgie Městské nemocnice Ostrava, doporučil, po osobním jednání v květnu, bývalý ředitel nemocnice Bc. Josef Grochol, MBA a do soutěže přihlásila současná náměstkyně ředitele Gabriela Goryczková.

Soutěže se zúčastnilo 511 sestřiček z malých i velkých nemocnic České republiky. V červnu přišlo první překvapení. Marcela Murasová byla vybrána mezi 12 finalistů (11 žen a 1 muž), kteří se v Praze zúčastnili soustředění před říjnovým finále.

„Na soustředění jsme byli v Praze. Bylo to nádherné. Probíhalo focení do charitativního kalendáře, který jsme pak na galavečeru dostali a další si mohli  koupit. Výtěžek bude použit na charitativní účely. Pak jsme byli v jednotlivých salónech, které nás oblékali na ten finálový večer. V rámci doprovodného kulturního programu jsme byli v divadle Studio dva na představení Smolíkovi,” prozradila náplň červnového soustředění Nej sestřička roku 2016

Finálový Galavečer se konal 8. října v Městském divadle Dr. Josefa Čížka v Náchodě. Tam byli obecenstvu a porotě představeny finalistky a finalista soutěže Batist Nej sestřička roku 2016.

„Každý účastník měl k sobě vybranou osobnost. Já měla přiděleného herce Miroslava Šimůnka, který se bohužel finále nemohl zúčastnit. Soutěž byla zahájena úvodním představením všech vybraných finalistek a jednoho finalisty. Drobnou taneční kreací jsme se prezentovali divákům a porotě. Další částí byl rozhovor, který se mnou vedl MUDr. Radim Uzel. Byl, jak my tady na Ostravsku říkáme, fajný. V části praktické jsem ošetřovala jednoho z nejkrásnějších mužů ze soutěže Muže roku. Připadl na mě úkol pacienta sterilně připravit k operaci,” uvedla Marcela Murasová.

Podle Nej sestřičky, podle chování diváků, jejich podpory, nějak cítila, že by v soutěži mohla dopadnout dobře. Po vyhlášení třetího místa, které obsadila sestřička z Prahy, druhém místě, kdy byla vyhlášena sestřička ze Sokolova, už moc s úspěchem nepočítala - a tu to padlo. Na pódium byla pozvána soutěžící s číslem 10 - vyhlásili její jméno.

„Byla jsem zaskočena, překvapena, nevěděla jsem co říct. Na první otázku moderátorky Jak se cítíte jako vítězka? jsem ze sebe jen dostala: Mám strašný hlad! Lidé začali tleskat a usmívat se. No a pak už následovaly samé příjemnosti, blahopřání soutěžících, poroty a přicházeli sponzoři se svými dary,” dodala Marcela Murasová. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám