Hlavní obsah

Nedokážu obíhat rádia a vnucovat se, aby mě hráli, říká zpěvačka Eva Pilarová

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O pracovitosti a zaměstnanosti legendární zpěvačky Evy Pilarové nelze pochybovat. Dokládá to nejen řada koncertů, nedávné vystoupení v New Yorku a spousta dalších uměleckých plánů, ale třeba i aktuální album, které dostalo název Pilarka a přátelé.

Foto: František Jirásek

Na křtu alba Evy Pilarové nemohl chybět ani Karel Gott.

Článek

Jak byste sama charakterizovala vaše nové album Pilarka a přátelé a jaký máte z novinky pocit?

Na albu mám pět swingovek a dopřála jsem si k nim sedm duetů. Některé jsou známé, například duet z filmu Kdyby tisíc klarinetů Dotýkat se hvězd, jsme po čtyřiapadesáti letech natočili s Karlem Gottem znovu a rádi. Montiho čardáš, který na koncertech zpívám sólově, jsme si s Vojtou Dykem „střihli“ jako duet, Vojta ho vyšperkoval. Pro někoho může být překvapením moje spolupráce s brněnským rapperem El Niněm. Skladbu Brno jsme natočili jako klip a máme radost, že na Youtube má už skoro 250 000 zhlédnutí. Dalšími mými pěveckými partnery jsou moderátor Aleš Cibulka, Jan Onder, známý tanečník společenských tanců, a Josef Voltr, který navíc nafotil i titul CD. Mým nejmladším partnerem je šestnáctiletý Tomáš Ringel - letos bude se mnou jezdit jako host mých vánočních koncertů. A jaký mám z novinky pocit? No, v žádném případě to není nuda.

Křest už máte za sebou, v jakém stylu se nesl a kdo byl v tomto případě za kmotra?

Album jsme křtili v rámci Febiofestu, kmotrem byl beatboxer En.dru. Ví, že mám ráda květiny žluté barvy, sladil se k nim žlutým tričkem. Potěšil mě tím. Z kolegů, kteří se mnou nazpívali duety, se dostavili s výjimkou El Niňa a Vojty Dyka všichni. Oba jmenovaní měli zdravotní problémy, chřipka si nevybírá. Měla jsem radost s velké účasti fotografů, z novinářů i z několika televizních štábů.

Co ohlasy na nové album swingové královny?

Zatím se ke mně dostaly jen pozitivní ohlasy, ale nedělám si iluze, že by se nenašel někdo, kdo mě natře… Znáte to, není ten, kdo by se zalíbil všem.

Jak album propagujete a jak se vůbec máte?

O albu se zmiňuji při rozhovorech pro tisk nebo v televizi. Jinak žádnou propagaci nedělám, nedokážu obíhat rádia a vnucovat se, aby mě hráli.  A jak se mám? Nemůžu si stěžovat, přesto, že je teprve duben, stihla jsem toho od začátku roku skoro dost. Kromě zmiňovaného CD jsem zpívala v New Yorku, kam jsem jela na pozvání George Suchánka. V rámci oslav 100 let Československa jsem vystoupila na Československém plese a měla jsem velkou radost z toho, jak mě krajané přijali. S režisérem Michalem Herzem točíme dokument, který je připravován na příští rok, natáčeli jsme mimo jiné i ve zmiňovaném New Yorku. Kromě toho jsem měla už dvě výstavy svých „fotoobrázků“ ve Zvole u Prahy a v Brně společnou s brněnskou fotografkou Helenou Štefanovou a s rockerem a zároveň malířem Miroslavem Daňhelem.

Co vás čeká v následujícím období a na co se těšíte?

Kromě klasických koncertů se svými muzikanty zazpívám na Mezinárodním jazzovém festivalu v Černošicích, dále to bude Den města Mimoň, Mezinárodní jazzové dny na Nedamově, Letní slavnosti v Dubé a v divadle Semafor zavzpomínám a zazpívám semaforské písničky a trochu swingu. Těším se i na přípravu nového alba, bude to vinylová deska, vyjde příští rok k mým „kulatinám. O narozeninovém koncertě neuvažuji, raději o rok později oslavím „60 let na scéně" – snad se dožiju. Ta šedesátka mi přijde sympatičtější než osmdesátka (smích).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám