Hlavní obsah

Nedodržel slib, pokračoval v trestné činnosti, soud ho poslal okamžitě za mříže

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před soud a vzápětí do vazební věznice putoval koncem minulého týdne jednadvacetiletý mladík ze Zubří na Rožnovsku. Na svědomí má několik vloupání a krádeží s předběžnou škodou okolo 150 tisíc korun.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Kriminalisté ho koncem ledna původně obvinili ze dvou majetkových skutků, jenže v průběhu dalších týdnů v trestné činnosti pokračoval a proto podali návrh na vazbu. Soud žádosti vyhověl,“ informoval v pondělí 20. března policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Několik měsíců intenzívního získávání informací dovedlo kriminalisty na stopu mladého muže ze Zubří. Týkaly se především majetkové trestné činnosti převážně na Rožnovsku.

„Osobu mladíka spojili kriminalisté s případem vloupání do budovy pošty v obci Vidče na začátku října loňského roku. Pachatel rozbil okno, dostal se dovnitř, ale nic neodcizil. Poškozením ale způsobil škodu necelých devět tisíc korun,“ sdělil policejní mluvčí.

V polovině října loňského roku v Hošťálkové se vloupal do místní firmy, kde ze čtyř kanceláří ukradl sto tisíc korun a externí disk. Posledním případem, který mu kriminalisté připsali na vrub, bylo vloupání do vozidla Ford Focus na přelomu února a března letošního roku ve Stříteži nad Bečvou. Z auta ukradl sluneční brýle, navigaci, doklady a permanentky na hokej. Škoda v tomto případě činila téměř třicet tisíc korun.

Mladého muže měli kriminalisté v rukou již jednou. Na konci letošního ledna ho zadrželi policisté po dopravní nehodě, od které utekl. Nehodu způsobil autem Fiat Punto, které v noci ukradl v  Zašové.

„Po krátké jízdě naboural do vozidla Peugeot a na obou vozidlech způsobil škodu 26 tisíc korun. Ještě téže noci se opět v Zašové vloupal do auta Škoda Octavia a způsobil škodu za čtyři a půl tisíce korun. Pro tyto skutky si poslední den v lednu vyslechl obvinění z trestných činů krádež, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a trestného činu neoprávněné užívání cizí věci. K oběma skutkům se policejnímu komisaři doznal i s příslibem, že v trestné činnosti pokračovat nebude,“ dodal policista.

Vzhledem k tomu, že mladík slib nedodržel a kriminalisté se obávali, že bude v trestné činnosti pokračovat, skončil minulý týden před soudem s návrhem vzetí do vazby - ještě týž den skončil za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám