Hlavní obsah

Neberte ten závod příliš vážně, vzkazují z Myšáku

Novinky, Alena Kiedroňová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jarní slunce láká obout in-line brusle nebo osedlat kola, ovšem určitě neprohloupí ten, kdo víkend 21. a 22. března v Jeseníkách stráví na lyžích či snowboardu. Užije si sluníčko i legraci.

Foto: Alena Kiedroňová

V Karlově ve Ski areálu Myšák se u turniketů ani nečeká.

Článek

Jarní lyžovačka na sluníčku patří k nejlepším, zvláště když brousíte sjezdovky brzy po ránu, když jsou po nočních mrazících ukázkově upraveny a pevné. Na jesenických sjezdovkách leží ještě stále dostatečná vrstva sněhu. Třeba v Karlově pod Pradědem a Malé Morávce 30 až 50 cm, stejně tak na Ramzové, v Karlově Studánce, lyžuje se také ve Ski Aréně Vrbno, na Červenohorském sedle i dalších místech, na Pradědu leží ještě víc než metr sněhu.

Kdo si chce dopřát lyžování bez čekání na vlecích či lanovkách, má rozhodně na výběr. A navíc už mnozí vlekaři snížili cenu za skipasy, například ve Ski areálu Myšák o víkendu zaplatíte za celodenní skipas 390 Kč, pro dítě stojí 280 korun a ve Vrbně pod Pradědem se lyžuje za „dětské“ ceny.

„V neděli pořádáme závěrečnou akci sezóny - Mistrovství Karlova pod Pradědem a Malé Morávky v obřím slalomu. Akce je určena pro širokou veřejnost a půjde tak trochu o 'sranda závod', který by neměl být brán příliš vážně. Navíc akce neomezí ostatní lyžaře," uvedl vedoucí areálu Myšák Jaroslav Lukeš.

Registrace je v neděli do 10. hodiny, krátce nato závod odstartuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám