Hlavní obsah

Návštěvníky dobříšského zámku zavede nová výstava do jižní Asie

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobříš - Z podhůří Himaláje nese název nová výstava, která proběhne od jedenáctého srpna v Galerii JCM na zámku Dobříš. Pořádá ji občanské sdružení Nepálčata, o. s., jehož hlavním cílem je umožnit chudým dětem v Nepálu vzdělávat se.

Foto: Michaela Košťálová

Fotografie zachycují nepálskou přírodu budou na výstavě také k vidění

Článek

„Chceme dávat nepálským dětem šanci změnit svůj život k lepšímu. Problémem Nepálu totiž není, že by jeho obyvatelé byli hloupí, líní a neschopní. Spousta Nepálců potkala západní turisty, udělala si obrázek o „našem světě“ a sní o tom, že by do něj mohla zapadnout,“ sděluje vizi neziskové organizace její zakladatelka Michaela „Mysha“ Košťálová na internetových stránkách www.nepalcata.cz.

„Vymanit se přitom ze zdánlivě začarovaného kruhu nemusí být pro šikovného Nepálce tak těžké – stačí, když mu někdo na začátku podá pomocnou ruku. O to se v občanském sdružení Nepálčata snažíme,“ dodává. 

Výstava, která na Dobříši potrvá až do jedenadvacátého srpna, obsahuje sbírku fotografií právě Michaely „Myshy“ Košťálové, zakladatelky a předsedkyně sdružení Nepálčata. Jejím prostřednictvím se snaží maximálně propagovat neziskovou organizaci, kterou založila po příjezdu ze své pracovní cesty po Indii a Nepálu.

„Výstava obsahuje asi dvacet fotografií, na nichž jsou zachyceny jak osmitisícovky, které k tomuto regionu neodmyslitelně patří, tak památky a každodenní život tamních lidí, který se takhle na obrázcích sice zdá romantický, ale ve skutečnosti je hlavně tvrdý a někdy i krutý,“ informuje Košťálová.

„Kromě Dobříše již výstava proběhla také v Praze, Brně, Poděbradech a Jindřichově Hradci. Ve všech městech se setkala se velkým ohlasem. Návštěvníci mnohdy však ani nechtěli věřit, že se někde stále ještě žije podobným způsobem života jako u nás před sto lety,“ dodává předsedkyně sdružení Nepálčata.

Všechny fotky, které návštěvníci výstavy zhlédnou, jsou prodejné a výtěžek z nich půjde na pomoc dětem žijících v Nepálu.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám