Hlavní obsah

Návštěvníci skutečského festivalu míří do Chrasti

Novinky, Matěj Zelinka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se svým předposledním koncertem míří XII. ročník festivalu Tomáškova a Novákova hudební Skuteč do prostor kostela Nejsvětější Trojice v Chrasti. Návštěvníkům ze širokého okolí se v akusticky výborném prostředí v neděli 10. května od 16 hodin představí regionální umělci a tělesa.

Foto: Radek Pavlík

Tomáškova a novákova hudební Skuteč, koncert v Chrasti

Článek

Své síly, stejně jako v předchozích dvou letech, zde spojí orchestr Chrudimské komorní filharmonie s dirigentem Martinem Profousem a pěvecké sbory Slavoj z Chrudimi a Rubeš ze Skutče se sbormistrem Zdeňkem Kudrnkou.

V první části programu tak zazní nejprve skladby V. Miškinise pro sbory, aby se následně s pasážemi z oper Mozarta, Berlioze či Mascagniho prezentoval jmenovaný orchestr. V druhé části programu bude, s podporou sólistek Heleny Tamelové a Radky Rubešové, uvedeno slavné Gloria in D dur Antonia Vivaldiho.

Koncert připravený na druhou květnovou neděli se může stát i vhodnou příležitostí, jak slavnostně prožít Den matek. Kapacita kostela je dostatečná, vstupenky budou, podle slov pořadatelů, k dostání i na místě.

Reklama

Výběr článků

Načítám