Hlavní obsah

Naučte se malovat, zpívat, tančit nebo něco ukovat. Letní tvořivé pobyty v Centru Holos

Novinky, Tomáš Váňa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kulturní centrum Holos v Opavě-Vlaštovičkách letos opět nabízí týdenní tvořivé pobyty pro aktivně strávenou dovolenou. Chtěli jste se vždy naučit malovat? Zpívat? Tančit? Přijeďte a splňte si svůj sen.

Foto: Tomáš Váňa

Výtvarný plenér-tvoříme anděla nebo andělku? :-D

Článek

První takovou akcí je Výtvarný plenér aneb Tvořivý týden v Holosu. Začíná 8. července, končí vernisáží 13. července. Čeká na vás plně vybavený ateliér, příjemné prostředí, domácí strava a profesionální lektoři. Letos je na výběr ze tří skupin:

Kurz kresby a malby vede výtvarnice Ester Chytková, která zájemce naučí malovat suchým pastelem a olejem. Bude se chodit se stojanem do přírody pro inspiraci.

Kurz keramiky vede stejně jako v loňském roce Jana Černá, zkušená keramička a lektorka. Naučíte se modelovat i točit na hrnčířském kruhu. Nebudou to jen hrníčky, ale také sochy nebo třeba keramické bubny Udu.

Kurz kovářství je jedinečná příležitost, jak se dostat do kovárny k mistrům ve svém oboru - Kovárny Milostovice. Kurz povede Ondřej Géla, umělecký kovář s mnoha úspěchy na světových soutěžích. Vykováte si svůj výtvor - od uměleckého návrhu po realizaci.

Další červencový týden nás čeká sebepoznávací seminář Zdraví ve mně, zdraví v nás, určený pro rodiče s dětmi, manželským a mileneckým párům, lidem, kteří spolu žijí nebo jednotlivcům, kteří se chtějí na společný život s někým připravit.

Od 22. července se bude zpívat, na programu totiž bude Letní škola zpěvu, kterou povede vynikající učitel z Národního divadla Moravskoslezského Petr Miller. Často na kurzy jezdí lidé, kteří nikdy nezpívali, nebo jim to jejich okolí zakazovalo. Přitom naučit se zpívat může každý - stačí začít. Zmíněný kurz je výbornou příležitostí. Workshop zakončí společný koncert v rámci Multižánrového hudebního festivalu "Vlaštovské schody"

19. srpna pak začíná Letní škola tance, pod vedením mezinárodního porotce a trenéra 1. třídy Juraje Komory z Bratislavy. Naučte se latinskoamerické i standardní tance na našem týdenním kurzu, který bude zakončen taneční soutěží O Vlaštovský škrpál. Letos se otevře i druhá skupina - sólo tance nejen pro ženy - Lady Styling.

Léto zakončí tradiční sebepoznávací seminář Loučení s létem - prodloužený seminář holotropního dýchání s indiánskou saunou, bubnováním, a zejména holotropním dýcháním na živou hudbu - Holotropic LIVE.

Na všech akcích účastníky čeká krásné prostředí Holos Centra, relaxační zahrada, vybavený společenský sál, ateliér, kuchyň s kachlovými kamny a výborná atmosféra, kterou vždy vytváří především klienti a přátelé centra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám