Hlavní obsah

Natáčí se nová komedie Zoufalé ženy dělají zoufalé věci

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z nejúspěšnějších českých spisovatelek Halina Pawlowská, hvězdný režisér Filip Renč a velká dávka odzbrojujícího humoru, která dostane každého. To je základ komedie s názvem Zoufalé ženy dělají zoufalé věci, jejíž první klapka padla v produkci Mojo Film (producenti Pavel Pásek a Igor Konyukov) začátkem července.

Foto: Miloš Schmiedbergr

Z natáčení filmu Zoufalé ženy dělají zoufalé věci

Článek

„Zoufalé ženy dělají zoufalé věci byl můj knižní debut. A hned bestseller. Když jsem dostala nabídku od producentů na jeho zfilmování, potěšilo mě to,“ řekla scenáristka filmu Halina Pawlowská. 

„Byla jsem ale najednou starší a něco jsem viděla v úplně jiném světle. A tak se přihodilo, že scénář vychází z mých dvou knih. Hrdinka Olga z knížky Zoufalé ženy dělají zoufalé věci vypraví svůj nový příběh v knížce Zase zoufalé ženy dělají zoufalé věci, která teprve vyjde na podzim letošního roku a podle této předlohy se točí i film,“ vysvětlila Pawlowská, která už za svůj scénář k filmu Díky za každé nové ráno získala Českého lva.

S režisérem Filipem Renčem se potkala pracovně poprvé a o scénáři tak často diskutovali. „Měla jsem z Filipa na začátku rozporuplný pocit. Má svou jasnou představu, kterou chce vyjádřit. Nejdřív mě jeho připomínky štvaly, ale pak mě začaly podněcovat k tomu, že jsem některé scény úplně předělala,“ upřesnila spisovatelka.

“To tedy byl porod!” je přesná definice nejen vstupu naší hrdinky Olgy na svět (vzácnou polohou čelní), ale tato věta vystihuje výstižně i její touhu najít pravou lásku. Není to vůbec jednoduché, možná proto, že ani Olga není jednoduchá. 

Má se svým milostným životem velké plány a má přebujelou fantazii. Městečko, kde se narodila, ji pro realizace milostných záměrů nestačí. A tak se přemístí do velkoměsta. Nejprve prodává v dámském prádle, kde obslouží přes 3 tisíce žen, než se stane zázrak a přijde On! - Tak se začíná rozvíjet komedie, kde o spoustu zajímavých situací nebude nouze.

Životní příběh (ne)obyčejné ženy Olgy ztvárnila v hlavní roli Klára Issová, která poprvé předvedla svůj komediální talent ve filmu Všechno nebo nic. Nedávno uvedený snímek vidělo v českých, slovenských a polských kinech už 900 000 diváků.

„Klára je srdečná, jemná, inteligentní. A legrační. A to je nedůležitější, když se točí komedie. Neměla jsem konkrétní představu, kolik má hrdinka vážit, jak velká má mít ňadra a zadek. Věděla jsem ale jistě, že představitelka postavy, kterou jsem si vymyslela, musí mít smysl pro humor a oči, které berou za srdce. A to všechno Klára má,“ pochvaluje si Halina Pawlowská.

Po boku Kláry Issové uvidíme ale i další herecké hvězdy české a slovenské scény jako například Lenku Vlasákovou, Jiřího Dvořáka, Zdenu Procházkovou, Pavla Kříže, Martina Krause, Petra Vacka, Matouše Rumla, Anetu Krejčíkovou, Václava Vašáka, Alici Bendovou, Roberta Nebřenského a mnoho dalších.

Komedie Zoufalé ženy dělají zoufalé věci se bude natáčet do 22. srpna v Praze, na Kladně a na Slovensku. Do českých kin bude film uveden společností BIOSCOP v lednu příštího roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám