Hlavní obsah

Narozeninový koncert Romana Dragouna s legendami Progres 2 a Futurum

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak jako se vrací holubi do svého domova, pravidelně koncertuje Roman Dragoun i v rodném Písku. Koncert, který proběhne v sobotu 23. dubna, je spjat i s před pár dny odeznělým datem, kdy tomuto hudebníkovi bylo právě šedesát let.

Foto: Petr Hejna
Článek

Představovat tuto veličinu domácí rockové scény je vzhledem k jeho úspěchům mezi posluchači i respektem odborníků asi poněkud zbytečné, nicméně nelze zmínit jeho současné aktivní vytížení.

Kromě legend jako Progres 2 a Futurum, s kterými právě dorazí oblažit posluchače ve svém Písku, je to především jeho početná formace, obohacující jeho jméno v titulu o & His Angels, sólové či v duu koncerty, účast v kapelách T4 a Supergroup (kde dále působí např. Michal Pavlíček, Kamil Střihavka, Jan Hrubý…).

Ne náhodou písecký narozeninový koncert Romana Dragouna nabízí právě dvě brněnské legendy – oslavenec v této moravské metropoli léta žije a s její hudební scénou je dlouhodobě spjat. 

Koncert proběhne v Divadle Pod čarou, začátek v obvyklých 20:30.

VIDEO: Futurum: Zdroj * Progres 2: To já se vracím 

Tak, jako jsou navěky s Pískem spjati slavní rodáci August Sedláček a Otakar Ševčík, nebo zde léta působící a tvořící Adolf Heyduk, či studentské léta zde strávivší Fráňa Šrámek (později se Písku na hony vyhýbající, ač jeho tvorba je královského města na Otavě plna), tak se vší pravděpodobností se Roman stane pro budoucí generace pojmem, stejně jako jeho otec, akademický malíř František Roman Dragoun.

A my můžeme být šťastni a vážit si toho, že jsme mohli být u toho - tak neváhejte a vzhůru do Podčáry za oslavencem, který, ač jistě darům od přátel se zdráhat nebude, tak naopak rozdá mnoho ze své invence, pódiové pohody a hudebního mistrovství. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám