Hlavní obsah

Narozeninová párty Kateřiny Steinerové se v Malostranské besedě změní v oslavu meziválečného swingu

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 21. června se v Malostranské besedě uskuteční koncert se swingovou tančírnou v podání Kateřiny Steinerové & Her Swing Boys. Devadesátiminutový program nabídne klasický koncert doplněný o výuku swingového tance pod vedením samotné zpěvačky. Celý večer startuje ve 20.30 hodin.

Foto: Archív Kateřina Steinerová
Článek

„Večer bude opravdu pestrý. Kromě hudebního koncertu, na kterém zazní mimo písní z alba Kateřiny Steinerové také československý meziválečný swing a americké taneční swingové melodie, je totiž připraven další program. Nebudou chybět taneční vystoupení, bude se promítat videoklip k písni Linger in my arms a také klip k písni Goody, Goody, který byl mimochodem natočen na křtu gramodesky I love Peggy Lee v únoru 2016 u nás v Malostranské besedě,“ informoval šéf produkce Malostranské besedy David Dvořák.

Kateřina Steinerová je muzikálová herečka, zpěvačka, lektorka swingu a stepu v tanečním studiu Zig-Zag tap & swing v Praze, moderátorka a choreografka. Vystudovala Ježkovu konzervatoř, obor herectví, tanec a zpěv.

V současné době působí v divadle Kalich, kde ztvárňuje hlavní role v muzikálech Pomáda, Osmý světadíl, Atlantida či Touha. Rovněž tančí v představení V rytmu swingu buší srdce mé Ondřeje Havelky v Národním divadle. Jako choreografka se podílela na řadě filmů, divadelních představení i televizních reklam.

„Koncert bude samozřejmě především v režii samotné Kateřiny Steinerové, ale můžete si přijít poslechnout řadu dalších vynikajících muzikantů. O hudební doprovod se totiž postarají Jiří Růžička, Jan Linhart, Vojtěch Havelka, Karel Waska a Svatobor Macák. Jako speciální hosté pak přijali pozvání dva vynikající kytaristé Michal Šinka a Robert Rovina,“ dodal Dvořák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám