Hlavní obsah

Národní divadlo moravskoslezské v Ostravě zve diváky na den otevřených dveří

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po nedělním velmi úspěšném happeningu tří ostravských divadel, který se konal 28. srpna pod názvem Jdeme za vámi, bude 4. září v Národním divadle moravskoslezském den otevřených dveří pod názvem Přijďte za námi aneb Divadlo Antonína Dvořáka otevřené od hlavy až k patě.

Foto: Josef Zajíc

Herec NDM Jiří Sedláček celý večer 28.srpna moderoval.

Článek

V neděli 28. srpna v podvečer se konal velmi úspěšný happening ostravských divadel na Masarykově náměstí v Ostravě. Představily se všechny soubory Národního divadla moravskoslezského, divadlo Aréna a divadlo Petra Bezruče.

Za krásného počasí předvedli umělci ukázky ze svého současného repertoáru, ale také jemně odhalili tajemství toho, co se chystá. Ve druhé polovině programu předvedl soubor baletu NDM inscenaci Zázrak v tichu, která právě v přírodních podmínkách mezi fontánami byla úžasná a diváci nadšeně aplaudovali .

Na neděli 4. září chystá divadlo další akci pro veřejnost: PŘIJĎTE K NÁM na den otevřených dveří u příležitosti zahájení nové divadelní sezóny. Pro veřejnost je na  tento den připraven bohatý program. "Myslím si, že nikdo, kdo stráví první zářijovou neděli v Divadle Antonína Dvořáka, nebude litovat," pozvala na akci mluvčí divadla Kateřina Ondřejková. "V průběhu dne si na své přijdou nejen děti, ale také jejich rodiče," dodala.

NDM připravilo netradiční prohlídky divadla s Červenou Karkulkou nebo také s  šéfem techniky. Návštěvníci se budou moci osobně seznámit s šéfy uměleckých souborů, zkusit si některý z tisíců kostýmů nebo zatančit si se Sněhurkou. Výchozím bodem prohlídek bude pro všechny foyer Divadla Antonína Dvořáka. Divadlo bude otevřeno od 10.00 do 16.30 hodin.

Den vyvrcholí slavnostním Galavečerem. Diváci se mohou těšit například na árii z Dvořákovy opery Armida, na ukázku z muzikálu Divotvorný hrnec nebo z chystané baletní inscenace Dáma s kaméliemi. Začátek programu Galavečera bude v 18.30 hodin

Podrobnosti na: www.ndm.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám