Hlavní obsah

Národní divadlo moravskoslezské uvede komedii Perfect Days s Renátou Klemensovou v hlavní roli

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Perfect Days je romantická komedie nejen o ženách a nejen pro ženy, kterou v režii Janky Ryšánek Schmiedtové uvede 30. ledna v premiéře činohra Národního divadla moravskoslezského v Ostravě. V hlavní roli se představí Renáta Klemensová.

Foto: archiv NDM Ostrava

Hlavní protagonisté - František Večeřa a Renáta Klemensová.

Článek

Úspěšná kadeřnice Barbara má na první pohled úplně všechno. Prosperující firmu, peníze, přátele, vlastní luxusní byt... a navrch k tomu má starostlivou matku! Tohle všechno ovšem nemůže přehlušit sílící tikot jejích biologických hodin. Barbara musí najít toho pravého muže! Nemyslí tím ale manžela, spíše reprodukčního otce svého dítěte...

Hra skotské autorky Liz Lochhead Perfect Days, která se na jevišti hraje v překladu Davida Drozda a která se dočkala v Česku i filmové adaptace s Ivanou Chýlkovou v hlavní roli, je důkazem toho, že i když máme dokonale naplánovanou budoucnost, život dokáže udělat pěknou čáru přes rozpočet.

Zatímco hlavní roli v ostravském nastudování ztvární oblíbená herečka Renáta Klemensová, v dalších postavách se publiku představí neméně populární ostravské divadelní hvězdy František Večeřa, Pavlína Kafková, Tomáš Jirman, Alexandra Gasnárková a Aleš Bílík.

Na inscenaci se dále podílejí dramaturgové Marek Pivovar a Dagmar Radová, scénograf David Bazika a kostýmní výtvarnice Hana Knotková. Autorem scénické hudby je Mario  Buzzi.

Premiéra komedie Perfect Days se odehraje v Divadle Antonína Dvořáka ve čtvrtek 30. ledna v 18.30 hodin, první repríza je na programu v sobotu 1. února v 18.30 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám