Hlavní obsah

Nakupte pro dobrou věc

Novinky, Veronika Friedlová

Dobročinný obchod Naděje ve spolupráci s komunitní kavárnou Cafe 21 pořádá 5. ročník dobročinného bazaru v Uherském Hradišti. Za symbolickou cenu zde bude možné nakoupit drobnosti do domácnosti, něco na sebe - a také vánoční dárky, které udělají radost vašim blízkým a zároveň pomohou dobré věci.

Foto: Archiv Regionu Slovácko
Článek

I letos budou moci návštěvníci vybírat z pestré palety věcí. Dobročinný bazar nabídne bohatý výběr oblečení, knih, dekorací, dětských hraček, sportovních a kuchyňských potřeb, věcí do domácnosti i tradičních slováckých předmětů. To vše za symbolické ceny. Za každý zakoupený hrnek navíc návštěvníci obdrží poukázku do přilehlé komunitní kavárny Cafe 21 na horký jablečný punč zdarma.

Bazar je založen na principu prodeje darovaného (nového či již používaného, přesto však zachovalého a pěkného) zboží od lidí, kteří pro dané věci nadále nenachází využití. Než by však tyto věci vyhodili, darují je do Naděje. Zboží je pak nabízeno k prodeji, přičemž celý výdělek putuje na podporu lidí s hendikepem.

Smyslem tohoto bazárku je vdechnout darovaným věcem další život a za peníze získané z prodeje podpořit činnost obchodu Naděje, který zaměstnává hendikepované.

Dobročinné bazary jsou levné, šetrné k našemu životnímu prostředí, přinášejí radost a co hlavně – pomáhají druhým. Podporovat je a nakupovat v nich má tak jednoznačně smysl.

Akce se koná ve dnech 13. a 14. prosince, vždy od 9 do 17 hodin v budově bývalé Jezuitské koleje na Masarykově náměstí. Zváni jsou všichni milovníci hravého nakupování a dobrých skutků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám