Hlavní obsah

Nákaza údajně HIV pozitivních osob z havarovaného BMW se nepotvrdila

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ke smrtelné dopravní nehodě došlo v úterních ranních hodinách. Tři mladé životy vyhasly na silnici z Plzně na Klatovy nedaleko obce Vysoká po srážce osobního automobilu BMW s autobusem. Následně bylo vysloveno důvodné podezření, že zemřelé osoby z havarovaného BMW byly HIV pozitivní.

Foto: archiv HZS Plzeňského kraje

Výsledky krevních testů usmrcených osob neprokázaly, že by tyto osoby byly HIV pozitivní.

Článek

Všechny hasiče, kteří na místě dopravní nehody zasahovali a přišli do styku s kontaminovaným materiálem, následně sledovala služební lékařka, která podala informaci, že nikdo ze zasahujících hasičů se v průběhu zásahu neporanil.

"Hasiči zasahují vždy s použitím ochranných pomůcek včetně rukavic případně resuscitačních roušek a dalších ochranných prostředků. Všechen infekční materiál, který se na místě nehody nacházel hasiči zlikvidovali stanoveným postupem,“ uvedla tisková mluvčí HZS Plzeňského kraje Alena Marešová.

Výsledky krevních testů usmrcených osob však finálně neprokázaly, že by tyto osoby byly HIV pozitivní.

"Osoby, které zemřely při autonehodě dne 1. března 2011 u obce Přeštice nebyly infikovány virem HIV.“ Takto se podle tiskového oddělení plzeňských hasičů vyjádřila služební lékařka HZS Plzeňského kraje. Informaci lékařce potvrdila Krajská hygienické stanice v Plzni a virologické oddělení Fakultní nemocnice Plzeň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám