Hlavní obsah

Nafukovací stan a upravené hasičské auto pomohou ve Frýdku-Místku při mimořádných událostech

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bezpečnostní rada Frýdku-Místku, složená ze zástupců magistrátu, městské policie, Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje a Policie ČR, se minulý týden sešla na svém prvním letošním jednání.

Foto: Jana Matějíková

upravené zásahové vozidlo

Článek

Její členové se seznámili s vybavením jednotek sboru dobrovolných hasičů ve Frýdku-Místku, prohlédli si nově pořízený nafukovací stan a zásahové vozidlo, které budou využívány v případě mimořádných událostí. Následně členové rady diskutovali o kontrolní a metodické činnosti spojené s bezpečností ve městě.

 „Výkyvy počasí jsou v posledních letech čím dál častější a mívají také vyšší intenzitu, proto považujeme za nutné investovat nejen do záchranářské techniky, ale také do mobilního zázemí pro případ nouze, který může nastat v době povodní, po ničivé vichřici nebo sněhové kalamitě,“ řekl primátor města a předseda Bezpečnostní rady Frýdku-Místku Michal Pobucký s tím, že připravenost se vyplácí. V případě krizových situací šetří takovéto vybavení nejen čas, ale také spoustu lidské energie, která je potřebná na řešení dalších problémů. 

V letošním roce byl z rozpočtu města pořízen nafukovací stan o rozměrech šest krát šest metrů, určený pro přechodné ukrytí osob, materiálu nebo technického zařízení před nepříznivými povětrnostními podmínkami. Využíván může být také pro umístění řídícího pracoviště krizového štábu. Náklady činily čtyřicet osm tisíc korun. 

Pro jednotku sboru dobrovolných hasičů Místek-Bahno byl loni zakoupen pět let starý Ford Tranzit, který letos prošel přestavbou na zásahové vozidlo. Nyní je vybaven radiostanicí, výstražným světelným i zvukovým zařízením, střešní nástavbou a regálovou vestavbou.

V případě mimořádné události bude využíván pro zajištění technické pomoci obyvatelům. Náklady na přestavbu činily čtyři sta šest tisíc korun, přičemž sto tisíc poskytl Moravskoslezský kraj. Hasiči tímto přestavěným zásahovým vozidlem nahradili téměř čtyřicet let starou zásahovou avii.

Výběr článků

Načítám