Hlavní obsah

Nádvoří statku Bernard v Královském Poříčí zaplnily nadupané motorky

Novinky, Milan Hloušek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Motorkářskou sešlost na statku Bernard v Královském Poříčí uspořádal karlovarský klub Lion Bikers. Podle prvotních odhadů se na srazu objevilo více než 600 strojů.

Foto: Milan Hloušek

Parádní nablýskané mašiny parkovaly přímo na historickém nádovří statku Bernard.

Článek

Letošní sezóně dali v sobotu sbohem králové silnic a užili si spanilou jízdu napříč regionem. Tradičně na Den české státnosti – svátek svatého Václava, nakopli svůj nablýskaný stroj, oblékli koženou bundu se svými klubovými barvami a společně s kamarády utvořili nekonečnou kolonu nezkrotných mašin. Ta se pak po předem vytyčené trase linula z Karlových Varů přes Bečov nad Teplou, Horní Slavkov, Loket, Sokolov až do Královského Poříčí, kde pohodová jízda burácejících motorek finišovala na statku Bernard. A to doslova.

Kdo přijel mezi prvními, mohl svého miláčka odstavit přímo na historickém nádvoří, kde motocykly vytvořily skvostnou řadu na odiv zvídavým návštěvníkům. Ne všechny se ale na statek vešly. Další stovky mašin odpočívaly na venkovním parkovišti, kde si nechávaly sluncem hladit svůj lesklých chrom.

Pro obdivovatele nadupaných strojů to byl učiněný svátek, zblízka si mohli prohlédnout všechny detaily nebo si poslechnout charakteristický zvuk jednotlivých motorů. Své zastoupení tu měly motocykly známých značek - Harley-Davidson, Triumph, Kawasaki, Honda, Suzuki či BMW. K vidění byla i Jawa 350 nebo dokonce legendární tříkolka s plachtou – velorex, známá jako hadrák nebo hadraplán.

Sobotní ukončení sezóny si nenechal ujít například starosta Březové Miroslav Bouda, který sám o sobě říká, že je mezi ostatními motorkáři raritou. Papíry na mašinu si totiž dělal až v padesáti letech.

„Tomuto životnímu stylu jsem propadl asi před šesti lety. Společně s naší březovskou partou vyjíždíme každou neděli do okolí a užíváme si pohodu a volnost. Rádi si vybíráme cíle, jako jsou muzea, rozhledny nebo zajímavé památky,“ usmál se Bouda a láskyplně pohladil svoji chloubu, majestátní anglickou klasiku Triumph s obsahem 2300 ccm.

„Tohle je stylová konzervativní motorka s velkým výkonným motorem. Já na ní obdivuji především krásné dílenské zpracování,“ podotkl Bouda.

Motorkářskou sešlost na statku Bernard uspořádal karlovarský klub Lion Bikers. Podle prvotních odhadů se na srazu objevilo více než 600 strojů. A jak bylo znát, přítomní motorkáři si akci pochvalovali. „Spanilá jízda byla pohodová a obešla se bez problémů. Počasí nám přálo, takže za sebe mohu říci, že to nemělo chybu,“ prohlásil jeden z motorkářů. Stylovou atmosféru na statku dokreslovala živá rocková muzika v podání lomnické kapely Sknajpy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám