Hlavní obsah

Nadělte Tradiční výrobek Slovácka svým blízkým pod stromeček

Novinky, Renáta Polišenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vymaňte se z konzumu a nenechte se zlákat reklamami nabízející výrobky vyrobené na druhém konci světa. Udělejte radost svým blízkým Tradičním výrobkem Slovácka.

Foto: Renáta Polišenská
Článek

Košíky, krojované panenky i panenky ze šustí,  modrotisk, keramiku, sklenku medu či stoprocentního vinného moštu… a řada dalších tradičních výrobků ze Slovácka, které se zrodily v rukou mistrů lidových řemesel na Slovácku může udělat radost pod vánočním stromečkem právě vašim blízkým.  

Odvezte si kousek Slovácka domů – to byla původní myšlenka, na základě které vznikla v roce 2008 ochranná známka Tradiční výrobek Slovácka. Tato známka je zárukou kvalitní a precizní práce řemeslníka s odkazem na původ řemesla na Slovácku s maximálním podílem ruční práce i materiálů pocházejícího z oblasti Slovácko. 

„Chtěli jsme návštěvníkům regionu nabídnout něco opravdu tradičního, našeho, slováckého a proto jsme začali hledat precizní mistry řemesel. V dnešní době tradiční řemesla Slovácka zastupuje 43 výrobců z celého Slovácka. V našem e-shopu nabízíme více než 350 kusu výrobků, které se právem pyšní ochrannou známkou Tradiční výrobek Slovácka,“ řekl Mgr. Josef Hapák, tajemník sdružení Region Slovácko.

„Nabídka tradičních výrobků je opravdu velmi pestrá a věříme, že ať už koupíte hrníček s tupeskou růží, panenku ze šustí nebo jen perníkové srdce z lásky, že uděláte svým blízkým radost," dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám