Hlavní obsah

Nadějní zpěváci rozzáří svůj talent na Fidlovačce

Novinky, Tereza Šimčíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražský pěvecký festival je název 2. ročníku unikátní pěvecké přehlídky, do kterého bylo vybráno třicet zpěváků ve věku 6-19 let. Přijďte 4. května i vy povzbudit děti a mládež ve zpívání a zavzpomínejte společně s námi na krásné české písně.

Článek

I když název napovídá, že by se mohlo jednat jen o akci pro pražské děti, není tomu tak, početné zastoupení má i Ústecký, Středočeský a Plzeňský kraj. 

Na slavnostní koncert, který proběhne v pátek 4. května od 10 do 16 hodin v Komorní Fidlovačce, přijdou účastníky podpořit známé české tváře jako například herec Miroslav Hrabě, operní pěvkyně Barbora Rajnišová, muzikálový zpěvák Peter Strenáčik, hudebník Felix Slováček ml., pedagožka Eva Kleinová st., zpěvačka Anna Slováčková, Michaela Sejnová nebo herec a zpěvák David Gránský a další.

Holky i kluci se již na své živé vystoupení před diváky pilně připravují - účastníci absolvovali dva hudebně-vzdělávací workshopy, kde se naučili správně dýchat, vyslovovat, jevištní interpretaci, cítit rytmus, a také zlepšovali svou pěveckou techniku. Odměnou jim bude nejen radost ze zpívání a setkání se svým pěveckým vzorem, ale také natočení festivalového CD a další koncertování.

Vstupenky se budou prodávat na pokladně divadla v den konání akce. Cena je 100 Kč/dospělý a 50 Kč/dítě. Další informace naleznete na facebooku: Pražský pěvecký festival.

Reklama

Výběr článků

Načítám