Hlavní obsah

Naděje v Otrokovicích zve veřejnost na páteční zahradní slavnost

Novinky, Libuše Miarková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé, kteří darují svůj čas, energii, peníze nebo zkušenosti pro dobrou věc, jsou největší devízou otrokovické pobočky Naděje, jež pomáhá zlepšovat kvalitu života handicapovaným spoluobčanům.

Foto: Jana Bartošková

Mnozí účastníci se na zahradní slavnost tradičně oblékají do dobových kostýmů.

Článek

Přesvědčit se o tom mohou účastníci zahradní slavnosti v pátek 16. září od 15 hodin ve Wolkerově ulici. „Areál v Otrokovicích obklopuje krásná zahrada, kterou několikrát do roka otevíráme pro širokou veřejnost,“ uvedla Jana Bartošková, projektová manažerka Naděje.

„Zahradní slavnost vznikla před lety jako neformální setkání rodičů a klientů. Postupem času si ji oblíbili i další občané z města a okolí. Rádi uvítáme každého dalšího nového návštěvníka. Rok od roku rozšiřujeme zábavný program pro děti i dospělé,“ dodala Jana Bartošková a neopomenula přitom zdůraznit, že nejdůležitějším posláním slavnosti je setkání lidí s handicapem i těch zdravých.

Dobročinný obchod z Uherského Hradiště

Novinkou letošního ročníku zahradní slavnosti je účast dobročinného obchůdku Naděje z Uherského Hradiště, který spadá pod oblastní pobočku v Otrokovicích. Co všechno se v něm prodává?

„Potřeby do domácnosti, kutilské nářadí, oblečení, hračky a další zboží, které nám občané přinesou nebo pošlou poštou,“ uvedla fundraiserka Renata Zezulková z otrokovické pobočky Naděje. „Nedávno jsme například obdrželi vzácnou kávovou soupravu v bruselském stylu navrženou Jaroslavem Ježkem. Dobročinný obchod funguje hlavně díky darům. Za symbolickou cenu je pak v obchodě prodáváme a získané prostředky věnujeme na poskytování sociálních služeb pro lidi s handicapem,“ dodala Renata Zezulková.

Zároveň vyzvala občany, že drobné dárky mohou přinést i na zářijovou zahradní slavnost, kde si je prodavačky z dobročinného obchůdku rády převezmou.

Občerstvení ze Svačinkárny

Naděje v Otrokovicích se věnuje především dospělým občanům s lehkým i těžkým mentálním a kombinovaným postižením. Pro lidi s vyšším stupněm závislosti zajišťuje kompletní péči, včetně ošetřovatelské. U ostatních klientů se snaží o jejich zařazení do běžného života.

Otrokovická pobočka založila dceřinou organizaci, v níž vytváří pracovní příležitosti pro lidi se zdravotním postižením. Vlajkovou lodí této společnosti je Svačinkárna, která pro firmy z města a okolí zhotovuje svačiny z regionálních a sezonních potravin. Na svém webu začala každý týden zveřejňovat jídelníčky. Kromě této nabídky zajišťuje pro různé kulturní a společenské akce cateringové služby.

Lidé ze Svačinkárny připravují bohaté občerstvení i pro návštěvníky páteční zahradní slavnosti v Otrokovicích. Celý výtěžek z této benefiční akce poputuje na pořízení ošetřovatelské hydromasážní vany pro klienty s těžkým postižením. Jak shodně uvedly Jana Bartošková s Renatou Zezulkovou, investice za 180 tisíc korun by se jen stěží mohla uskutečnit bez dárcovské podpory. Zatím se na vanu vybralo 142 599 korun.

Další informace:

Další informace: http://www.nadeje.cz/uherske_hradiste

Další informace: http://www.nadeje.cz/uherske_hradiste http://www.nadeje.cz/otrokovice

http://nadeje-otrokovickaops.cz/obcerstveni/svaciny/

Reklama

Výběr článků

Načítám