Hlavní obsah

Naďa Válová pokřtila poslední písničku Petra Hapky

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 20. července v gastrobaru Monarch Naďa Válová pokřtila svůj první singl – Krev a šroubky, který napsal právě Petra Hapka a textem opatřil Michal Horáček. S Naďou si v písni zazpíval Michael Kocáb. Aranže se ujal Varhan Orchestrovič Bauer.

Foto: Petr Mráček

Křest singlu Krev a šroubky

Článek

Zpěvačka Naďa Válová má příjemně sametový hlas a dala se na dráhu šansonu. Je často přirovnávána k Evě Olmerové a to hlavně díky již zmíněné barvě hlasu.

Zpívat začala koncem devadesátých let. V roce 2005 dokonce soutěžila v soutěži Superstar a probojovala se mezi posledních 20 nejlepších.

Jejího hlasu si všiml skladatel Petr Hapka, který si Naďu velice oblíbil. V roce 2008 dostala nabídku, o které snila vždy spousta interpretů, a to do projektu pánů Hapka – Horáček Ohrožený druh, která dostala dokonce cenu Anděl za desku roku a po dobu 14. týdnů byla nejprodávanější deskou u nás. Úspěch alba nenechal na sebe dlouho čekat a vznikla i jeho koncertní verze. Dalším projektem, do kterého Naďa Válová dostala nabídku, bylo Kudykam.

Od roku 2010 koncertuje s Hanou Robinson a má nejen svůj program, ale i pořad „S úctou k Evě Olmerové“, kde interpretuje písničky svého velkého vzoru.

Je velkou zajímavostí, že píseň Krev a šroubky má dvě verze. Zřejmě jde nejen u nás o prvenství, ale snad i ve světě, že na jeden text existují dvě různé hudby. Na ten samý text v roce 2002 s hudbou Tomáše Krympla zpívala Hana Zagorová, která skladbu zařadila i na album Navěky zůstane čas.

Nyní ale píseň nazpívala Naďa Válová s hudbou Petra Hapky. K singlu natočila i velice působivý videoklip. Kmotrou jí byla zpěvačka a hlavně kamarádka Petra Hapková a zpěvačka Marta Elefteriadu, která je také pěveckým vzorem pro Naďu Válovou.

Petr Hapka? To je pro Naďu Válovou jedním dechem – fenomén, úcta a doživotní láska.

Co bylo na natáčení nejtěžší? „Udělat písničku tak, jak by ji asi dělal Petr Hapka. Aby se líbila, aby bylo hned jasné, že ji psal právě on. Všichni jsme do toho šli s velkým respektem, který k Petru Hapkovi máme,“ prozradila Naďa Válová. „Byla jsem moc ráda, že přišla na křest moje kamarádka Petra Hapková, dcera Petra Hapky, kterou mám moc ráda. A jsem ráda, že takový člověk existuje,” dodala.

S tou Naďa Válová pravidelně vystupuje v Balbínově poetické kavárně s pořadem „Půl na půl“, kde se obě zpěvačky opět představí v pátek 29. července od 20 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám