Hlavní obsah

Na Zlínsku udeřily bouřky již odpoledne, větší škody napáchaly v noci

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli četným bouřkám vyjeli hasiči ve Zlínském kraji ve čtvrtek 11. srpna od 18 do 21 hodin je čtrnácti nahlášeným událostem. A to ještě netušili, že je bouřky zaměstnají celou noc a od 22 do 7 hodin v pátek vyjedou k 64 případům, které se naštěstí obešly bez zranění.

Foto: HZS Zlínského kraje
Článek

„Po odpolední bouřce, která se krajem prohnala, jsme vyjížděli především k odstraňování vyvrácených stromů bránících bezpečnému a plynulému provozu na komunikacích a cyklostezkách, odstraňovali jsme i nalomené větve nebo rozštípnuté stromy. V jednom případě zasahovali hasiči u uvolněných plechů na střeše několikapatrového domu,“ uvedl Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.

Noční bouřka provázená silným větrem vyvrátila další stromy a poškodila střechy několika domů. „Nejzávažnější byla situace v obci Morkovice-Slížany na Kroměřížsku, kde vítr poškodil 15 střech rodinných domů, potrhal dráty elektrického napětí a způsobil pád velkého počtu stromů. V jednom případě bylo nutné ve spolupráci se starostou obce zajistit také náhradní ubytování starší osobě,“ řekl mluvčí hasičů.

Netradiční zásah čekal na hasiče na samotě nedaleko Slavkova pod Hostýnem, kde spadlý strom zablokoval vchod do chatky. „Uvnitř byla dvě dospělé osoby s dětmi, kterým ven pomohli až přivolaní hasiči s motorovou pilou,“ dodal Pavel Řezníček.

V noci vyjížděli hasiči na Kroměřížsku k 21 případům, na Uherskohradišťsku k 20 událostem, osmnáctkrát vyjeli na Zlínsku a pětkrát na Vsetínsku.

Reklama

Výběr článků

Načítám