Hlavní obsah

Na zimním stadionu se bude měřit, jak hlasitě fandí plzeňští fanoušci

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na plzeňské fanoušky čeká ve středu 19. března pořádná výzva. Na druhé čtvrtfinále proti Kometě Brno totiž vyšle Radegast, oficiální pivo hokejové extraligy, komisaře s profesionálním hlukoměrem.

Foto: Plzeňský Prazdroj

Měřit se bude vždy na jednom domácím zápase čtvrtfinále.

Článek

Vyslaný komisaře s profesionálním hlukoměrem na plzeňském hokejovém stadionu změří, jak hlasitě se v Plzni fandí. Pokud by byli fanoušci Indiánů nejhlasitější ze všech osmi čtvrtfinálových arén, mohou se těšit na hořkou odměnu. Radegast totiž vynásobí nejvyšší naměřenou hodnotu deseti a přesně tolik hořkých piv dodá nejhlasitějším fanouškům.

„Díky fanouškům má play off tu správnou atmosféru nabitou emocemi. Měření hlasitosti nám ukáže, který klub má doma to nejbouřlivější prostředí,” řekl marketingový manažer Radegastu Karel Kraus. 

Pravidla jsou pro všechny kluby stejná. Měřit se bude vždy na jednom domácím zápase čtvrtfinále. Komisař bude stát během celého zápasu co nejblíže domácí střídačky, aby naměřená hodnota odpovídala tomu, co slyší hráči. Zatím platný rekord drží vítkovičtí příznivci, kteří loni v zaplněné ČEZ Aréně dosáhli hlasitosti 119,3 decibelů.

Letošní novinkou bude měření v průběhu finálové série. To vysvětluje Karel Kraus: „Rozhodli jsme se změřit hlasitost i během celého finále. Bude zajímavé sledovat, zda s rostoucím napětím poroste i výkon fanoušků. Uvidíme tak nejen souboj na ledě, ale i v hledišti.”

Související témata:

Výběr článků

Načítám