Hlavní obsah

Na zámku Nový Hrad v Jimlíně u Loun se natáčel hudební klip

Novinky, Vladimír Jakub Mitura (Zámek Nový Hrad, p.o.)

V prostorách zámku se koncem října loňského roku natáčel nový hudební klip formace Pop Pastiche nazvaný Castle Sessions.

Foto: Vladimír Jakub Mitura (Zámek Nový Hrad, p.o.)

Hana Svatošová a Jakub Jenč v barokním sále novohradského zámku.

Článek

Jedná se o dva mladé lidi z Prahy - zpěvačku Hanu Svatošovou a kytaristu Jakuba Jenče. Klip měl premiéru na jejich YouTube kanálu 31. prosince.

Zpěvačka Hana Svatošová o natáčení klipu prozradila: „Nahrávání na zámku mělo magickou atmosféru. Sice nám byla trochu zima, nahrávali jsme totiž celkem pozdě večer koncem října, avšak o to autentičtější zážitek to byl. Pepa Kabát (ředitel zámku, pozn. aut.) nás provedl celým rozsáhlým areálem zámku. Nakonec jsme se rozhodli písně nahrát v barokním sále. Další záběry jsme potom točili v kapli, loveckém salóně a dámské ložnici, kde nás zaujaly nádherné renesanční kazetové stropy. Interiéry zámku dokonale dokreslily náš klasický repertoár (jazz, fado, bossa-nova) a dodaly videu nádech vznešenosti. Rádi bychom se na zámek vrátili a uspořádali zde živý koncert.”

V klipu zazní tyto skladby Desafinado v původním znění od Joãa Gilberta, Fly Me to the Moon od Franka Sinatry, Ilha de Santiago od Mayry Andrade, Uma Casa Portuguesa od Amálie Rodrigues a Moon River od Audrey Hepburnové.

Videoklip lze zhlédnout zde.

Zámek Nový Hrad, příspěvková organizace se nyní připravuje na novou návštěvnickou sezónu roku 2018. Již začátkem ledna začnou v barokních sálech a největším Rytířském sálu pracovat restaurátoři na odkrývání historických výmaleb a budou obnoveny také dva barokní krby.

Během minulého roku byl pořízen nový mobiliář, konkrétně několik lustrů, které budou zdobit místnosti s unikátními záklopovými stropy. Zámek se letos poprvé otevře návštěvníkům na Velikonoční neděli 1. dubna 2018.

Reklama

Výběr článků

Načítám