Hlavní obsah

Na zámku Mníšku pod Brdy se děti svezou dobovým kolotočem a spatří velkou bitvu

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 7. července bude zámek Mníšek pod Brdy v obležení rytířů. Odpoledne proběhne velká bitva, během dne budou připravena šermířská a hudební vystoupení, řemeslný jarmark, ukázky vojenského ležení, hry pro děti i dobový kolotoč. V zámku se konají prohlídky pro děti i nové prohlídky pro dospělé.

Foto: Anna Čelouchová

Nástup rytířů před bitvou.

Článek

V sobotu 7. července je na zámku v Mníšku pod Brdy připravena volná rekonstrukce bitvy, která připomene událost ze třicetileté války. Roku 1639 sem vtrhla švédská vojska a původní renesanční zámek zničila. 

Samotná ukázka dobývání zámku proběhne odpoledne od 17 hodin, ale již od 10 hodin dopoledne je přichystán bohatý doprovodný program. Návštěvníci se nejdříve projdou tržištěm s ukázkami řemesel, kde si budou moci vyzkoušet třeba kovářskou práci.

Od 11 hodin si prohlédnou vojenské ležení ze 17. století. Naučná stezka je zavede například do polní kuchyně nebo ubikací mušketýrů a dělostřelců. V zámecké zahradě bude po celý den probíhat sled šermířských, hudebních a tanečních vystoupení, účast přislíbilo 20 skupin historického šermu. Mezi nimi třeba Alotrium, Taurus, Rebel a jiní.

Děti se určitě nudit nebudou. V průběhu dne je také čekají zábavné a soutěžní hry s historickou tematikou - a dokonce se budou moci povozit na ručně poháněném dobovém kolotoči. V zámku uvidí speciální dětské prohlídky nebo pohádkový svět v Kouzelném sklepení, mohou malovat ve výtvarné dílně nebo vystoupat na vyhlídku ve věži.

Reklama

Výběr článků

Načítám