Hlavní obsah

Na zámku Mníšku pod Brdy se budou konat speciální Čarodějnické prohlídky pro děti

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 30. dubna bude zámkem v Mníšku pod Brdy provádět rodiny s dětmi místní čarodějnice. Během dne uvidíte Čarodějnické prohlídky nebo Podvečerní čarodějnické prohlídky s bílou paní. V neděli je vystřídají Pohádkové prohlídky o zámeckých strašidýlkách.

Foto: archiv zámku Mníšku pod Brdy

Poslední dubnový den budou mníšeckým zámkem provádět čarodějnice.

Článek

„Do nápoje čarovného, vezmi vlasy hocha svého,“ zaříkává čarodějnice soustředěně svůj kouzelný lektvar lásky. Co taková čarodějnice ještě dalšího umí uvařit a namíchat? Elixír nesmrtelnosti, nápoj neviditelnosti, zná bylinky pro štěstí, i co nosí smůlu, pozná živou i mrtvou vodu, vyléčí různé neduhy nebo může uhranout.

Lidé dříve věřili, že někdo takové schopnosti má, jenže jak by k nim přišel? V tom musí být nějaké temné síly. Těch se ale báli, věřili ve zlé mocnosti, ďábelská znamení i čarodějnické reje. Největší chuť škodit a přinášet zlo prý mají černé síly ke konci dubna.

Ten se právě blíží, a proto v sobotu 30. dubna zveme rodiny s dětmi do zámku Mníšku pod Brdy na speciální Čarodějnické prohlídky od 10 hodin i Podvečerní čarodějnické prohlídky s bílou paní od 16 hodin.

Děti se dozvědí, jak se před takovými zlými silami chránit, že se čarodějnice bojí rámusu, proč se upalují na hranici, k čemu jsou ochranné amulety, jaké bylinky čarodějnice používají nebo jestli mají nějaké zvířecí mazlíčky. A jestlipak ta mníšecká neuvařila něco ve svém čarovném kotlíku?

Na Podvečerních prohlídkách potkají návštěvníci kromě čarodějnice také bílou paní a anděla ve věži, který připomene památku stavitele zámku, statečného rytíře Serváce. V neděli 1. května se pak chystají Pohádkové prohlídky o zámeckých strašidýlkách. Otevřena bude i výstava s panenkami o historii odívání, Kouzelné sklepení s čertem a ježibabou na koštěti nebo výtvarná dílna.

Reklama

Výběr článků

Načítám