Hlavní obsah

Na zámku Loučeň se bude slavit Silvestr už v jednu odpoledne

Novinky, Martin Šimko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na zámku Loučeň na Nymbursku mohou návštěvníci oslavit Nový rok 2012 již v sobotu odpoledne s pravým šampaňským a Bílou paní.

Foto: Zámek Loučeň

Bíla paní loučeňská

Článek

Po úspěchu loňských oslav Nového roku, které na loučeňském zámku nazvali po svém - Silvestr v jednu, první v Čechách a jediný v Evropě - se silvestrovsko-novoroční veselice bude letos opakovat v sobotu 31. prosince odpoledne, krátce po půl jedné.

Zdejší knížecí rodina společně s Bílou paní loučeňskou zve všechny, kteří chtějí oslavit příchod Nového roku v předstihu, na zámecké nádvoří, kde bude probíhat silvestrovský program a připíjet se bude pravým šampaňským. Degustovat zásoby z knížecích sklepů může každý milovník tohoto lahodného moku, který si zajistí následně bezpečný odvoz.

Kromě šampaňského se chystá v 13.00 přivítání půlnoci s domorodci tichomořského Kiribati, poté v 14.00 s obyvateli Magadanu na ruském dálném východě a do třetice v 15.00 se na dálku můžete spojit s ohromnou beach party v australském Sydney.

Příchod půlnoci na různá místa na světě bude postupně oznamovat sama Bílá paní loučeňská, která se nemůže dočkat oslav ve zdejším časovém pásmu, a chce si užít poslední chvíle letošního roku s návštěvníky zámku.

Po celý silvestrovský den budou na Loučeni probíhat prohlídky zámku, odpoledne vás provede dokonce samotná princezna - na závěr prohlídky ještě přečte dětem pohádku.

Jako u jiných zámeckých akcí podobného druhu nebudou chybět soutěže pro malé i velké, a na své si přijdou všichni, kteří přijdou s dětmi nebo bez nich. U této oslavy skutečně nemůžete chybět.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám