Hlavní obsah

Na vánočním turné přidáme i něco od pana Offenbacha a Jaroslava Ježka, tvrdí Kamelie

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hlavními hvězdami letošního vánočního turné Orchestru Václava Hybše budou zpěvačky Hana Buštíková a Dana Vlková, které už pětatřicet let tvoří oblíbené duo Kamelie. O tom, s čím se představí na turné, vypráví v rozhovoru Hana Buštíková

Foto: Supraphon

Pěvecké duo Kamelie - Dana Vlková a Hana Buštíková.

Článek

Je před vámi vánoční turné s Orchestrem Václava Hybše, těšíte se?

Těšíme se moc. Zazpívat si s tímto výjimečným tělesem je pro nás opravdovým svátkem, obzvlášť v předvánočním čase.

Je to vaše první hostování s tímto tělesem?

S Orchestrem Václava Hybše jsme už v minulosti mnohokrát zpívaly. Většinou to bylo v rámci společenské sezóny na plesech.

Co budete zpívat? Dočká se publikum i nějaké novinky z aktuálního alba Trend?

Zazpíváme jednak písničky z našeho tradičního repertoáru, takže bude i Robinson, ale přidáme i něco od pana Offenbacha a Jaroslava Ježka, neboli trochu klasiky. Vzhledem k tomu, že jde o vánoční turné, nebudou chybět ani známé vánoční koledy. Na novinky tentokrát prostor nebude.

Jak vůbec publikum na vašich běžných vystoupeních reaguje na novinky? A které mají největší úspěch?

Když nabídnete lidem něco, co neznají, je to vždy velká zvědavost, jestli se písničky budou líbit. Na vystoupeních obvykle zazpíváme kromě stálého repertoáru tři nové písně. Podle reakcí publika zatím vedou  tituly jako Aspoň chvíli mi dej nebo Tak to prostě chodí, ale hodně se líbí i Teče voda, teče.

Co vás čeká po turné s Hybšem?

Po turné, které nám končí 23. prosince a které, doufám, přežijeme bez chřipky, si do konce roku dáme malý odpočinek, ale hned na začátku nového roku nás čeká společenská sezóna, večírky a plesy.

Reklama

Výběr článků

Načítám