Hlavní obsah

Na úspěšnou návštěvnickou sezónu naváže Prazdroj řadou zajímavých podzimních akcí

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř 400 tisíc lidí navštívilo letos do konce srpna trasu pivovaru Plzeňský Prazdroj. Statistiky agentury Czech Tourism potvrdily, že prohlídkové trasy jsou šestou nejvyhledávanější turistickou destinací v Česku a letos opět obhájily prestižní certifikát výjimečnosti (Certificate of Excellence), který uděluje největší světový cestovatelský portál – TripAdvisor.

Foto: Plzeňský Prazdroj

Úspěšná turistická sezona v pivovaru pokračuje. I na podzim láká na řadu kulturních akcí.

Článek

Úspěšným létem však sezóna pro pivovar nekončí, do konce roku ožije celou řadou zajímavých akcí.

"Pivovar Plzeňský Prazdroj a Pivovarské muzeum v Plzni jsou unikátní destinací, kterou navštěvují milovníci piva a historie z celého světa. Certifikát výjimečnosti je významné ocenění, které udělují samotní návštěvníci na základě vlastní zkušenosti a spokojenosti. Trasy Plzeňského Prazdroje získaly Certifikát výjimečnosti v každém ze šesti doposud konaných ročníků. Toto ocenění nám zároveň přivádí další návštěvníky, kteří se o našich trasách dozvědí právě díky skvělým hodnocením z portálu TripAdvisor," vysvětluje Rudolf Šlehofer, manažer turismu a tradice Plzeňského Prazdroje.

Společnost připravila na léto řadu zajímavých akcí, které vyvrcholily prázdninovým hudebním festivalem s názvem Léto v Prazdroji. Letošní ročník, přivedl na nádvoří pivovaru více než 22 tisíc lidí.

Pivovar i na podzim láká návštěvníky na kulturu, zábavu či poznání. Ve středu 28. září se uskuteční tradiční Svatováclavská vyjížďka motorek.

Sobota 1. října bude patřit oslavě a to 174. výročí uvaření první várky plzeňského spodně kvašeného ležáku. Připraven je bohatý hudební a doprovodný program a také speciální prohlídky pivovaru, které návštěvníky zavedou mimo obvyklou prohlídkovou trasu.

Dne 4. října pořádá Plzeňský Prazdroj koncert v katedrále sv. Bartoloměje. Navazuje tak na dlouhou tradici, kdy se právovárečníci a další významné osobnosti města scházely k oslavě zrození plzeňského piva.

Pivovarské muzeum v Plzni a Plzeňské historické podzemí nabídnou nové výstavy a cyklus workshopů Podzimní inspirace.

Konferenční a společenské centrum SECESE bude od listopadu do dubna hostit cyklus koncertů a vystoupení řady zajímavých hostů. Nebudou chybět cestovatelské přednášky, komediální vystoupení a mnoho dalšího. Program se nyní připravuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám