Hlavní obsah

Na Uherskohradišťsku hořel dům, nikdo nebyl zraněn

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu za půl milionu korun způsobil v noci ve čtvrtek 9. dubna požár střechy rodinného domu ve Vápenicích na Uherskohradišťsku.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár vážně poškodil střechu rodinného domu.

Článek

„Nikdo nebyl zraněn, včasným ohlášením a rychlým zásahem hasiči uchránili hodnoty v předběžné výši 500 tisíc korun. Podle vyšetřovatele hasičů začalo hořet na půdě, kde bylo uskladněné seno,“ sdělil Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Požár byl hasičům ohlášen v 22:24 hodin. K jeho likvidaci vyslal operační důstojník HZS šest jednotek. Hasiče už z dálky naváděla záře požáru. Velitel zásahu posléze potvrdil, že celá střecha rodinného domu je v plamenech. K uhašení požáru hasiči zorganizovali kyvadlovou dopravu vody.

Okolo sedmé hodiny ranní v pátek 10. dubna odstranili hasiči asi jednu třetinu střechy.

„Vyšetřovatel hasičů dnes zjistil, že v době požáru byli v domě pouze majitelé se svými psy. Na půdě bylo staré seno, které bylo dříve používáno při chovu koní. Majitelé v den požáru používali krb s odvodem spalin komínem, který procházel přes půdní prostor. Na požár je upozornili štěkotem psi,“ dodal Roman Žemlička.

Příčinami požáru se i nadále zabývají vyšetřovatel hasičů a Policie ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám