Hlavní obsah

Na turnaji v Praze změří síly judisté, kteří se jinak na závodech potkat nemohou

Novinky, Jana Horáková

V neděli 6. ledna 2019 bude pražská sportovní hala Folimanka hostit netradiční judistický turnaj Couple Cup. Na tatami se zde postaví proti sobě judisté, kteří se jinak na závodech potkat nemohou. Cílem pro ně bude sportovní čest, nabité zkušenosti, zábava a vysoká finanční odměna.

Foto: Jana Horáková

Judo Magazin COUPLE CUP

Článek

Hlavním rozdílem od tradičních turnajů v judu bude v rozdělení váhových kategorií. Klasické turnaje jsou nastaveny do 7 váhových kategorií, a to do 60 kg, 66 kg, 73 kg, 81 kg, 90 kg, 100 kg a +100 kg.

Couple CUP bude specifický v tom, že bude dělit judisty pouze do dvou kategorií, a to muže pod 73 kg a muže nad 73 kg. Výsledkem budou velmi zajímavé zápasy, kdy se potkají judisté, kteří se jinak na závodech potkat nemohou.

Účastníci utvoří týmové dvojice - jeden lehký muž do 73 kg a druhý těžký muž nad 73 kg. Soutěž má přislíbenou i zahraniční účast okolních států, a proto kvalita turnaje bude na vysoké úrovni.

Lákadlem pro judisty je také vidina vysoké finanční částky, a to 30 000 Kč za 1. místo, 20 000 Kč za 2. místo a 10 000 Kč za 3. místo.

Zúčastnit se mohou judisté z celé České republiky s platným průkazem juda. Na konci vyhlášení bude také oceněn nejvíce taktický judista, který dostane hodnotné dary od sponzorů.

Pořadateli celé akce jsou redakce Judo Magazínu a oddíl USK Praha. Široká veřejnost vítána, vstupné na akci zdarma. Zahájení zápasů v neděli 6. ledna od 11 hodin.

Další informace na FB stránkách Judo Magazínu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám