Hlavní obsah

Na trať maratónu v Bělském lese vyrazili běžci v druhý den nového roku

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zimní extrémní maratón v Bělském lese v Ostravě uspořádal ve středu 2. ledna sportovní oddíl Baláž Extreme team.

Foto: Josef Zajíc

Běhali i pejsci. 2.1.2013

Článek

Zasněžený Bělský les v Ostravě přivítal na pilinové dráze v 10 hodin patnáct vytrvalců, kteří se přihlásili do téměř novoročního prvního zimního maratónu.

Pořadatelé kromě hlavního závodu na 42 195 metrů připravili i závod na polovinu trati a závod na 10 km se psím spřežením. Příjemného, už zimního, počasí využilo jedenáct běžců na maratónské trati, která byla rozložena do osmi kol na členité téměř krosové trati v Bělském lese v Ostravě. Jeden zájemce absolvoval půlmaratón (21,097 km). Dvě mladé ženy se svými pejsky běžely 10 km.

Doslova hrdinkou se stala jediná žena na maratónské trati Veronika Svobodová. Na závod přijela až z dalekého Varnsdorfu. "Na závod jsem se těšila již celý rok. Byla jsem zde loni, a proto jsem se vydala do krásného lesního prostředí Bělského lesa přes celou republiku již podruhé," svěřila se Veronika. Šestadvacetiletá studentka běhá sama, sama se trénuje. První maratón běžela ve svých dvaadvaceti letech. Má již odběháno dvacet tři maratónů. Závod 2. ledna zaběhla za 3:58:22. Je to její desátý maratón, který zaběhla pod čtyři hodiny.

V mužské kategorii vyhrál Pavel Stolák ze Slatiňan v čase 2:54:19 před Romanem Balážem z pořádajícího oddílu Baláž Extreme team. Trať zaběhl za 2:58:12. Třetí příčku obsadil Jan Kaloja (3:18:23) před čtvrtým Janem Stoszkem (3:23:22).

Poloviční trať zdolal jako jediný Petr Beremlijski z oddílu vodních záchranářů Ostrava. Závod žen s pejsky vyhrála Adéla Esentériová v čase 46:40 před Lenkou Rychlíkovou běžící s pejkem Arletem za 62:19.

Po závodě se v restauraci U Bohuša ve Výškovicích sešli všichni běžci, kteří byli oceněni za absolvování tohoto extrémního maratónu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám