Hlavní obsah

Na svatohorském gymnáziu učí držitelka prestižního Fulbrightova stipendia

Novinky, Tomáš Bílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbramské Gymnázium pod Svatou Horou uspělo u prestižní Fulbrightovy nadace a získalo americkou lektorku na školní rok 2013/2014. V USA se o možnost učit v ČR ucházelo osm set učitelů, vybráno z nich bylo deset nejlepších. Jedním z nich je i Barbara Fisherová.

Foto: Tomáš Bílek

Lektorka Barbara Fisherová

Článek

Gymnázium pod Svatou Horou se může v tomto školním roce pyšnit dalším zahraničním lektorem. S našimi studenty se začala seznamovat Američanka Barbara Fisherová, absolventka oboru fyziky na univerzitě The Richard Stockton College of New Jersey. Barbara je držitelka prestižního mezinárodního stipendia J. William Fulbrighta pro americké studenty.

Na dotaz, proč si vybrala právě Českou republiku, jak se jí pracuje se studenty a jací jsou čeští studenti, Barbara odpovídá: „Vybrala jsem si Českou republiku proto, že mě na ní vždy něco přitahovalo, jsem moc šťastná, že se mi splnil sen a jsem tady. Ze spolupráce se studenty jsem nadšena a jsem ráda, že zde mohu strávit celý školní rok. Čeští studenti se mi zdají v porovnání s americkými klidnější, ale na to, abych je skutečně poznala, potřebuji ještě trochu více času.“

Stejného úspěchu jako Barbara v USA dosáhlo i Gymnázium pod Svatou Horou, škola je jednou z pouhých deseti škol v České republice podpořených v tomto školním roce Fulbrightovou nadací.

„Žádostí o zahraničního lektora přijde na českou pobočku Fulbrigtovy nadace několik stovek. Fulbrightova nadace potom vybírá školy, které dlouhodobě spolupracují s lektory a pro které bude mít návštěva lektora nejvyšší přínos,“ říká učitelka angličtiny Mgr. Klára Sedláčková, která stojí za úspěchem podané žádosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám