Hlavní obsah

Na Střeleckém ostrově se konal dvoudenní Litoměřický kořen

Novinky, Laura Havlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již po sedmnácté se v Litoměřicích konal dvoudenní festiválek Litoměřický kořen. Jako pokaždé, i letos se zde představila řada nepříliš známých, ale výtečných kapel a uskupení.

Foto: Laura Havlová

Kapela Květy na Litoměřickém kořenu.

Článek

Páteční program zahájilo trio Mikoláše Chadimy a mezi největší hvězdy dne patřilo legendární Divadlo Sklep. To mimo jiné pobavilo svou lekcí němčiny Alles gute, tentokrát na téma odpuštění, v rámci které přišlo i na německou verzi české hymny. Stovky návštěvníků mohly kromě hudby a divadla na závěr dne shlédnout projekci filmu Černej Dynamit.

Kromě českých kapel byly v sobotní části festivalu vidět i dvě německé - bubeníci Dos Hermanos a skupina Mariahilff. Z českých hudebníků se předvedl například bubeník Pavel Fajt a folkoví Traband.

Hudební produkci uzavíraly dvě kapely, které rozhodně stojí za zmínku a za poslech - dívčí energické duo Čokovoko, a multiinstrumentální dvojice DVA. Celý program skončil v noci projekcí Pásma filmů Tomáše Vorla.

Ačkoliv sobotní počasí k večeru nic dobrého nevěstilo, návštěvníci Litoměřického kořenu se jím nenechali odradit a každý z koncertů si naplno užili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám