Hlavní obsah

Na Štěpána otevřená brána na Buchlově

Novinky, Břetislav Šťasta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na hradě Buchlov se na Štěpána v neděli 26. prosince uskutečnila akce s názvem Na Šťěpána otevřená brána.

Foto: Břetislav Šťasta

Hrad Buchlov

Článek

HB colegium o. s. ve spolupráci se správou Hradu Buchlova uspořádala 3. ročník kulturní akce Na Štěpána otevřená brána. Hrad Buchlov byl otevřen od 9.30 až do 15 hodin.

Cestu na hrad si našlo víc než 1000 návštěvníků, pro které byl připraven bohatý kulturní a doprovodný program - pro děti byly přichystány pohybové hry.

Na prvním a druhém nádvoří byly vystavené vánoční stromečky, které nazdobili děti ze ZŠ. Dále zde probíhaly výstavy Vánoční dárky v průběhu století, Staré vánoční ozdoby a přehlídka starých vánočních pohlednic.

K poslechu zde zněly barokní koledy v podání pěveckého souboru TIBI ze Zlína a renesanční hudba a písně v podání hudební skupiny Avrix z Holešova. Dále zde probíhalo malé divadelní představení "živý betlém" a k vidění byla i práce mistra kovářského.

K občerstvení byly pro všechny navštěvníky přichystány zabijačkové speciality a pro zahřátí čaj z buchlovské lípy, grog či vánoční punč.

Související témata:

Výběr článků

Načítám