Hlavní obsah

Na Rabí zažijete Peklíčko a Nebíčko i podvečerní prohlídky zimního hradu s vánoční atmosférou

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peklíčko a Nebíčko ve hradu Rabí. Tak se jmenuje akce, kterou na sobotu 30. listopadu připravila místní organizace Rosa. Na malé i velké návštěvníky čekají od 12 do 16 hodin dvě stylově vybavená stanoviště.

Foto: ilustrační foto z archivu hradu Rabí

Peklíčko a Nebíčko ve hradě Rabí

Článek

V nebi plném andílků si mohou zájemci pohrát a zasoutěžit v několika andělských zastaveních. U nebeské brány pak mohou pošeptat do ucha svatému Mikulášovi svá tajná vánoční přání. Pro malé i velké zlobivce je potom připraveno pravé začouzené peklíčko v hradním sklepení.

Již nyní čerti v hradní recepci čekají, aby vpustili do pekelných sklepů zlobivé děti. Nejvíce se těší Lucifer, že děti nedodržely slib a opět zlobily rodiče. Už si je letos v pekle nechá a prý nepomohou žádné plané sliby a přemlouvání. Přičaruje jim rohy a ocas s kopyty a hajdy štípat dříví a přikládat pod kotle.

Akci Peklíčko a Nebíčko ve hradu Rabí pořádá ROSA - nezisková organizace založená třemi kamarádkami z dětství, které chtěly začít organizovat akce pro občany, děti i seniory v Rabí.

Podvečerní prohlídky zimního hradu 

Další akci si hrad Rabí přichystal na sobotu 7. prosince od 16 do 19.30 hodin. Vánoce na hradě si totiž získaly za léta konání velkou popularitu. Návštěvníci si mohou zpříjemnit předvánoční čas a navštívit podvečerní prohlídky s neopakovatelnou atmosférou zimního hradu.

Dozví se také více o tom, jak dobu Adventu a Vánoc trávili naši předkové, poodhalí něco ze symboliky tohoto období. Během večera se mohou ohřát u jednoho z velkých ohňů na nádvoří a ochutnat svařené víno nebo čaj. Vánoční náladu podtrhne středověká hudba a koledy v podání známé plzeňské skupiny Guta.

Vánoce na Rabí se těší tradičně velké oblibě, kapacita jednotlivých prohlídek je omezená, proto pořadatelé doporučují rezervaci. Objednávky budou přijímat na adrese rudova.hana@npu.cz nebo na telefonním čísle 376 596 235 (a to od pondělí do pátku od 11 do 14 hodin). 

Reklama

Výběr článků

Načítám