Hlavní obsah

Na pražských Lužinách začíná play-off hokejbalové extraligy

Novinky, Michal Pěch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V posledním kole základní části hokejbalové Ford Credit Extraligy se rozhodovalo o soupeři Pražanů pro čtvrtfinále play-off. Jím se nakonec stal celek Hradce Králové. Úvodní čtvrtfinálová utkání oba týmy sehrají v sobotu 23. a v neděli 24. března na pražských Lužinách.

Foto: Michal Pěch

Petr Michetschläger a Jaroslav Pospíšil (oba HC Kert Park Praha) při zakládání útoku

Článek

Hokejbalové mužstvo HC Kert Park Praha, které pátým rokem, v jeho novodobé historii, brázdí mezi extraligovými mantinely, ani tentokrát nechybí ve vyřazovacích bojích play-off. Loňský vicemistr extraligy, vítěz Českého poháru a finalista Evropského poháru začne čtvrtfinálovou sérii doma na Praze 13. Soupeřem Pražanů bude celek z Hradce Králové, jenž je také pravidelným účastníkem play-off.

Kert Park je po základní části na 3. místě. Ve dvaadvaceti utkáních dokázali Pražané získat 44 bodů. Hradec Králové se po základní části umístil na 6. příčce s celkovým počtem 37 bodů.

V letošní sezóně se obě mužstva střetla dvakrát. První utkání se sehrálo na pražských Lužinách. V něm byl domácí Kert Park lepší, avšak domácí se trápili v koncovce, a tak o osudu utkání museli rozhodnout samostatná střílení. V nich byl úspěšnější celek z Prahy 13, který vyhrál 2:1. Druhý vzájemný duel měl jednoznačnější průběh. Pražanům utkání nesedlo. Hradec Králové je přehrál ve všech směrech a zaslouženě zvítězil 5:1.

Souboj mezi oběma týmy začíná prvním čtvrtfinálovým duelem v sobotu 23. března od 16 hodin. Druhý čtvrtfinálový duel je na programu v neděli 24. března od 11 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám