Hlavní obsah

Na požár podkroví rodinného domu v Bohušově upozornil pes

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm jednotek hasičů zasahovalo ve čtvrtek 19. května večer a v noci na pátek v Bohušově, místní části Karlov, u požáru většího rodinného domku. Hasičům se podařilo zachránit část podkroví a střechy a celé přízemí objektu za bezmála 1,5 milionu korun. Škoda se vyhoupla také na 1,5 milionu korun.

Foto: HZS MSK

Požár podkroví v Bohušově na Bruntálsku

Článek

Operační středisko hasičů obdrželo informaci o požáru ve čtvrtek krátce před 21. hodinou. Uživatelé domu měli obrovské štěstí, protože na požár je upozornil štěkotem jejich pes. Když se uživatelka domu šla podívat, co se děje, část podkroví již hořela. Žena ihned vytočila tísňovou linku hasičů.

"K požáru vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Krnově a Bruntálu, s nimi také pět jednotek dobrovolných hasičů z Bohušova, Města Albrechtic, Osoblahy, Slezských Rudoltic a Jindřichova. Na místě zasahovalo okolo 30 hasičů," informoval por. Mgr. Petr Kůdela, tiskový mluvčí HZS Moravskoslezského kraje.

Oheň se šířil podkrovím dvoupodlažního rodinného domu. Obyvatelé objektu již byli při příjezdu hasičů venku. Hasičům komplikoval zásah hustý dým a silný žár. Po téměř dvou hodinách vyčerpávající práce hasiči dostali oheň pod kontrolu. Další dvě hodiny jim zabralo rozebírání části střešní konstrukce, včetně eternitu a izolační vaty, a dohašovací práce. Na kontrolu požářiště zůstali na místě až do pátečního rána místní hasiči z Bohušova.

Škoda vzniklá požárem byla předběžně stanovena na 1,5 milionu korun. Příčina vzniku požáru je v šetření hasičů z Bruntálu a Policie ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám