Hlavní obsah

Na podvečerní prohlídky s bílou paní zve zámek v Mníšku pod Brdy

Novinky, Jana Digrinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 23. listopadu zámek v Mníšku pod Brdy opět pořádá oblíbené oživené podvečerní prohlídky pro děti. Nejenže na prohlídkách provádí pohádková postava, která děti s rodiči zavede do honosných zámeckých pokojů, ale potkáte i další živé pohádkové bytosti.

Foto: Jana Digrinová

Na zámek Mníšek pod Brdy vás zve bílá paní už tuto sobotu 23. 11. od 16.00 hodin.

Článek

Která postava ve špičatém klobouku se zjevuje na chodbách a na cimbuří hradů a zámků? Přece bílá paní. Ta každý měsíc navštěvuje i Mníšek. Miluje naši prosklenou arkádovou chodbu, dobře z ní vidí na nádvoří pod sebou. Chodí tam a zpět se svíčkou v ruce a dohlíží na dění před zámkem. Můžeme jí i zamávat, třeba vám to oplatí.  

V malé kapli zámku ale čeká ta nejdůležitější postava, anděl. Ten totiž přinesl dětem důležité poselství a také byl pověřen jejich pasováním do šlechtického stavu. Kdo se nezalekne, ale zaklekne, toho anděl pomocí pasovacího meče povýší mezi panstvo. Z kluků budou rytíři a z dívek princezny mníšecké. Každý také obdrží od anděla malý dárek.  

Poté vás čeká seznámení se zámeckými skřítky. V každé místnosti jeden bydlí a těší se na vaši návštěvu. Zejména ti škodolibí mají rádi velkou společnost, které mohou vyvádět lumpárny. Kredencovník zamyká skříně, Plivník krade hračky, Šotek přehazuje knížky a skřet? Ten je úplně nejzlejší. Ještě že jsou tu i ti hodní. Zádveřník, trpaslice nebo nesmrtelný elf, který na vše dohlíží.  

Prohlídky jsou zakončeny návštěvou Kouzelného sklepení plného pohádkových postav a je nutné se na ně rezervovat na tel. čísle 318 590 261.  

V neděli 24. listopadu budeme také putovat za zámeckými skřítky a 1. prosince jste zváni na mikulášský program s názvem S čerty nejsou žerty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám